A Qualcomm is megerősítette, hogy üzletelhetnek a Huawei-jel

Remek hír érkezett a Huawei háza tájáról, ugyanis a rengeteg tiltás után végre megerősítést nyert, hogy a jövőben üzletelhetnek majd az egyik legnagyobb amerikai chipgyártó céggel. Ám hogy ne legyen olyan felhőtlen az örömünk, természetesen ezúttal is van egy kitétel.

A múlt héten felröppent hírt egyébként maga a Qualcomm erősítette meg, és örömmel adták hírül, hogy megkapták a kínai céggel való kereskedéshez szükséges engedélyt. Ez hatalmas megkönnyebbülés jelent a Huawei számára, hiszen a hardveres ellátás még a Google szolgáltatásoknál is égetőbb kérdés volt számukra, mivel Kínában eleve ezek nélkül dobják piacra a készülékeiket.

Van azonban egy kitétel, amely azért fájdalmas lehet még nekik, hiszen az engedély kizárólag a 4G támogatással rendelkező chipekre vonatkozik. Ezzel pedig kiesnek a legerősebb Snapdragon chipek, de a frissebb középkategóriás SoC-ok is érintettek a dologban. Így tehát rendelhetnek a 1-2 szériával régebbi típusokból, vagy a frissebb, ám alsókategóriás chipekből.

Ez azért még komoly hátrány is jelenthet nekik Európában, ám ezek után még az is elképzelhető, hogy idővel majd enyhítenek a korlátozáson, és 5G-s chipeket is rendelhetnek majd. Ahhoz hogy Kínán kívül újra komolyan számolni lehessen velük, mindenképp szükséges lenne a legfrissebb chipekre és melléjük a Google alkalmazásaira is. Ez tehát egy kisebb győzelemnek felel meg, ám mindenképpen bizakodásra ad okot.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá