A Razer bejelentette az új Opus X vezeték nélküli fejhallgatót, ami 100 dolláros áron kínál aktív zajszűrést

Nem nehéz belelkesedni a gamer számítógépeket és kiegészítőket gyártó Razer legújabb bejelentésétől. Hivatalosan is leleplezték az új Opus X modellt, amely egy vezeték nélküli fejhallgató, aktív zajszűréssel, és ami mindössze 100 dollárba kerül, tehát jóval olcsóbb, mint a korábbi Razer Opus fejes.

Egészen pontosan 100 dollárral kerül kevesebbe az új fejhallgató, amely a rendkívül baráti ár ellenére egészen vonzó jellemzőkkel bír. Az Opus X belsejében 40 mm átmérőjű meghajtók találhatóak, ezek minden bizonnyal nívóst hangzást fognak biztosítani. Ahogyan említettük, aktív zajszűrést is kapunk, amely a fejhallgató külső oldalán lévő mikrofonok révén érzékeli, majd kiiktatja a környezeti zajokat. Hogy azért teljesen ne veszítsük el a kapcsolatot a valósággal meg a külvilággal, van egy Quick Attention üzemmód is, ha ez bekapcsoljuk akkor az Opus X beengedi a külső hangokat a hangszórókon keresztül.

A vezeték nélküli összeköttetéseket egy Bluetooth 5.0 modem menedzseli, amely a gyártó állítása szerint Gaming Mode használatakor képes mindössze 60 ezredmásodpercre redukálni a késleltetést, azzal viszont nem dicsekednek, hogy mégis milyen kodeket használ az újdonság.

Azért az alacsonyabb ár jár némi kompromisszummal is, például ezúttal nincs THX márkajelzés, mivel az Opus X nem rendelkezik THX tanúsítvánnyal. Egy páran annak sem fognak örülni, hogy a Razer Opus X-nek nincs semmilyen audio bemenete, magyarán nem lehet vezetékes üzemmódban használni, ami csak akkor lehet kellemetlen, ha lemerül a belsejében található telep.

Mondjuk az újdonság üzemideje a gyártói leírások szerint 30 óra, ami azért elég korrekt, de még mindig kevesebb, mint az eredeti Opus modell 32 órás működési ideje. Ez az érték bekapcsolt aktív zajszűrésre érvényes. A Razer Opus X a gyártó weboldalán keresztül vásárolható meg, háromféle színben, kérhetjük zöld, rózsaszín és fehér árnyalatban egyaránt.

Forrás: Razer

Szólj hozzá