A Redmi gratulált a OnePlus-nak, ám jelezték, hogy az ő mobiljuk sokkal jobb vétel lesz

A gyártók egyszerűen nem képesek leállni, lépten-nyomon próbálják kihasználni egymás bejelentéseit, hogy ezáltal is egy kis extra figyelemhez jussanak, és így tett a Xiaomi leányvállalata is.

A OnePlus a tegnapi napon végre bemutatta legújabb mobiljait, és olyan készüléket villantottak a OnePlus 7 Pro személyében, amelyre bármelyik gyártó büszke lehetne. Az ára azonban már nem olyan olcsó, hiszen Európában még a legkisebb verziót is 709 euróért lehet majd beszerezni.

Ki is használta ezt a Xiaomi leányvállalata, hiszen hamarosan ők is új mobilt dobnak a piacra, amely a Redmi K20 névre hallgat majd. Gratuláltak a OnePlus-nak a remek készülékhez, ám finoman jelezték, hogy ezzel az árral már elvesztették a “Flagship Killer” elnevezést, és hogy ezt a hagyományt a soron következő Redmi mobil veszi majd át tőlük.

https://twitter.com/manukumarjain/status/1128517927370493952

Mit is jelent ez pontosan? Állítólag 300 dollár környékén érkezik majd a Redmi K20, méghozzá Snapdragon 855-ös chippel és 48 MP-es kamerával. Ha ez tényleg teljesül, akkor a Pocophone F1-hez hasonló, de 2019-es csúcskategóriás mobilt kapunk majd potom áron. A Xiaomi alelnöke, Manu Kumar Jain szerint a OnePlus “never settle”, azaz sose alkudj meg szlogenje is már csak a gyártó árazására jellemző. Ezzel szemben a Xiaomi továbbra is hisz benne, hogy az újításoknak minél több emberhez el kell jutnia.

Maga a hozzáállás dicséretes, és tény, hogy a OnePlus mobilok ára mára jócskán megemelkedett, ám ennek akad azért előnye is, hiszen minden téren prémium termékekről beszélhetünk. Az is igaz viszont, hogy ezt sajnos egyre kevesebben tudják megfizetni. A világ szeme tehát a Redmin van, és kíváncsian várjuk, hogy a K20 valóban kiérdemli-e majd a Flagship Killer 2.0-s jelzőt.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá