A Samsung bemutatta a Galaxy Book 2 Pro 360 notebookot napdragon 8cx Gen 3 chipsettel

Idén februárban jelent meg a Samsung Galaxy Book 2 Pro noti, amelynek belsejében Intel lapkakészlet teljesít szolgálatot, és most ugyanaz a készülék egy Qualcomm Snapdragon chippel is befutott. Az eszközt elsőként Dél-Koreában fogják forgalmazni helyi pénzből átszámítva nagyjából 550 ezer Ft-os áron.

A notebook belsejében Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3 chipset teljesít szolgálatot ez pedig nem más, mint a legelső 5 nm-es ARM chip kifejezetten Windows rendszert futtató eszközökhöz tervezve. A második generációhoz viszonyítva 85 százalékos növekedésre lehet számítani CPU teljesítmény tekintetében, a grafikus modul pedig 60 százalékkal kínál többet, mint az előd esetében alkalmazott megoldás. A neurális feldolgozó-egység immáron 29 terraflopra képes.

A laptop a chipsetet leszámítva azonos jellemzőkkel rendelkezik az Intel-meghajtású modellhez képest, vagyis ugyanúgy egy 13,3 colos képernyő áll rendelkezésre, az egész masina mindössze 11,5 mm-es vastagságú és csupán 1,04 kg-ot nyom. A kijelző amúgy AMOLED panel és ahogyan a névből kitalálható, képes elfordulni 360 fokban, vagyis a készülék méretes tablet gyanánt is használható. Sőt, a gép támogatja a Samsung ikonikus tollát, az S Pen-t is. Igen, a képernyő érintésérzékeny.

Nyilván egy ARM chippel szerelt laptop esetében komoly előrelépésre lehet számítani az üzemidőt illetően és ez meg is van, a Samsung Galaxy Book 2 Pro 360 képes 35 órán át videókat lejátszani, az Intel chippel szerelt változat esetében 21 óra a maximum. Ráadásul a korábbi kiadással ellentétben ez 5G modemmel és Wi-Fi 6 szabvánnyal is fel lett szerelve. Viszont az Intel processzor által hajtott verzió nem is kerül ennyibe, az valamivel olcsóbb.

A Samsung gépe alkalmas vállalati felhasználásra, mivel Windows 11 operációs rendszert futtat és megfelel a Microsoft Secured-Core PC követelményeinek, ami azt jelenti, hogy a notebook hardverjét firmware szintig le lehet zárni, ha a szükség úgy hozza. Ennél biztonságosabb Windowsos eszköz már nem is lehet. A notebook január 16-án jelenik meg Dél-Koreában, a bevezetőben már említett áron. A készülék nemzetközi forgalmazásáról egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá