A Samsung Galaxy S23 sorozattal együtt debütál a Galaxy Book 3 Ultra notebook

Jelenleg most mindenki – nyilván okkal – azon pörög, hogy február 1-én leleplezik a Samsung Galaxy S23 készülékeket, amelyeket már ráadásul foglalni is lehet, holott a bemutatóig van még pár hét. A jeles eseményen azonban nem csak okostelefonok, de laptopok felbukkanására is számítani lehet, mivel egy új Galaxy Book noteszgép is szerepel a foglalható termékek között.

Egyelőre konkrétumok, jellemzők nincsenek a Samsung oldalán, de szinte teljesen egyértelmű, hogy a Galaxy Book 3 széria érkezéséről van szó. Jelenlegi tudásunk szerint érkezik egy Galaxy Book 3 Pro és Pro 360 modell, valamint egy vadonatúj, prémium készülék: a Galaxy Book 3 Ultra. Eddig a Galaxy Book 2 Pro és a Galaxy Book Odyssey volt a két legerősebb és egyben legkönnyebb gép a dél-koreai gyártó kínálatában, de ez az új modell érkezésével megváltozhat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan mekkora kijelzővel szerelik fel ezt a bizonyos notebookot, de az állítólag teljes méretű billentyűzetet kap, numerikus paddal kiegészítve. Azt is rebesgetik, hogy a belsejében 13. generációs Intel Core processzor végzi majd a számításokat, a szóbeszédek alapján pedig az egyik legfontosabb selling pointja a rendkívül könnyű kialakítása lesz.

Azt beszélik, hogy a Samsung Galaxy Book 3 Ultra könnyebb lesz, mint például a Dell XPS 15, de állítólag ilyen téren lekörözi majd az Apple MacBook Prót is. A Dell gépe egy 15,6 colos masina, amelynek súlya 1,9 és 2,1 kg között alakul, a MacBook Pro pedig elérhető 14 és 16 hüvelykes méretben, az előbbi 1,6, az utóbbi pedig 2,1-2,2 kg súlyú.

Ezeknél a gépeknél már most is léteznek könnyebb laptopok a piacon, példának okáért az LG 17 hüvelykes Gram laptopja mindössze 1,43 kg-os. Szóval a Samsung új ultrabookjának meglesz a maga kőkemény konkurenciája, súly és más egyebek szempontjából is.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá