A Samsung hamarosan bemutatja első sík kialakítású OLED paneles gaming monitorát

Jövő héten kedden kezdődik Las Vegasban a CES 2024 kiállítás, amelyen természetesen a Samsung is részt vesz, és egyebek mellett itt mutatja be új OLED monitorjait. Három új modell érkezésére lehet számítani, az egyik az ultraszéles ívű Odyssey OLED G9 lesz, és a kínálatban először sík kialakítású OLED képernyők is szerepelni fognak, a G8 és a G6 monitorok képében.

A monitorok között a legnagyobb az Odyssey OLED G9 (G95SD) lesz, amely 49 hüvelykes képernyővel, 5120 x 1440 pixeles felbontással, valamint 32:9-es képaránnyal fog érkezni. Lényegében olyan lesz a monitor, mintha két 16:9-es kijelzőt helyeznénk egymás mellé, és középen nem volna keret.

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SD)

Az OdysseyOLED G8 (G80SD) egy 32 hüvelykes 4K felbontású OLED monitor, sík panellel, amely kiváló választás lehet azoknak, akik valamiért nem szeretik az ívelt képernyőket. Ez a készülék hagyományos, 16:9-es képaránnyal, valamint 3840 x 2160 pixeles felbontással bír.

A G9 és a G8 is 240 Hz-es képfrissítési frekvenciával, valamint 0,03 ms válaszidővel rendelkezik, szürkéről szürkére. A monitorok egyben okostévé funkcionalitással is bírnak, Tizen operációs rendszert futtatnak, így támogatják a Samsung Gaming Hubot, így PC vagy konzol csatlakoztatása nélkül is használhatunk rajtuk játékstreaming szolgáltatásokat.

Samsung Odyssey OLED G8 (G80SD)

A monitorok SmartThings Hub funkciót is betöltenek, így képesek az otthoni intelligens eszközök vezérlésére. A két sík kialakítású monitor a Multi Controlt is támogatja, amelynek segítségével szövegeket és képeket lehet beilleszteni, másolni a monitorhoz párosított Samsung készülékek között.

A Samsung Odyssey OLED G6 (G60SD), egy 27 hüvelykes, sík kialakítású OLED monitor QHD felbontással, vagyis 2560 x 1440 pixellel, ez magasabb, 360 Hz-es képfrissítési frekvenciát kapott, de a válaszideje ugyanúgy 0,03 ms.

Samsung Odyssey OLED G6 (G60SD)

Mindhárom monitor megkapta a VESA DisplayHDR True Black 400 tanúsítványt, és támogatják az AMD FreeSync Premium Prót. A monitorok két HDMI 2.1 porttal, valamint egy beépített USB hubbal is fel lettek szerelve, ezeken kívül még egy DisplayPort 1.4 bemenet is megtalálható rajtuk, és akár egyetlen USB kábelellel csatlakozhathatunk hozzájuk egy erre alkalmas laptopot, vagy akár telefont, táblagépet.

Az Odyssey OLED monitorokhoz állítható magasságú állványt adnak, amelyeken a dőlést, a forgást és a elforgatási pontokat is állíthatjuk. Az újdonságok Core Lightning+, azaz RGB világítással is büszkélkedhetnek, a monitorok hátulján egy spéci fényforrás biztosítja a hangulatot. A Samsung Odyssey G9, G8 és G6 a jövő héten megrendezésre kerülő CES expón lesznek bemutatva, és valószínűleg ekkor jelentik be a monitorok elérhetőségét és árait is.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá