A Samsung is az LG-től szerezné be az OLED TV paneleket

Meglepő hírről számolt be néhány koreai forrás, miszerint a Samsung és az LG tárgyalóasztalhoz ültek, ahol az utóbbi által gyártott OLED panelekről egyeztetnek, ezek alapján pedig egyértelművé vált, hogy már a Samsung is OLED TV piacra dobásán gondolkozik.

Az elmúlt években hatalmas rivalizálást láthattunk a TV piacon, amely főleg az LG és a Samsung között zajlott. Míg az LG az általuk megálmodott OLED technológiát fejlesztette közel tökéletesre, addig a Samsung a QLED mellett tette le a voksát. Az idő döntött, és egyértelműen az OLED nyerte a prémium kategóriát, és mostanra szinte minden gyártó az LG-től vásárolja a panelt a saját készülékéhez.

Úgy tűnik, hogy a Samsung is fejet hajt végül, és ők is az LG Display-től szereznék be a szükséges kijelzőket. A tárgyalásokon még a mennyiségek is szóba kerültek, amelyből az idei év második felében 1 milliót, jövőre pedig 4 milliót szeretne vásárolni a Samsung. Ez bizony nem kevés, hiszen 2020-ban kb. 7,79 millió QLED TV-t adtak el, így valószínűleg mindkét technológiára épülő TV-t piacra dobnak majd jövőre.

AZ LG-nél már egy ideje dolgoznak a gyártói kapacitás növelésén

A Samsung váltásának egyik fő oka lehet az is, miszerint a pandémia miatt nagyon felmentek az LCD panelek árai. A hírek szerint az 55 colos modell ára 110$-ról 191$-ra, míg a 65 colos panel ára 170$-ról 242$-ra nőtt. Ez komoly hatással lehet az előállítási költségekre nézve, így pedig még nehezebb lenne versenyezniük az OLED technológiával.

Állítólag a Samsung is dolgozik a saját megoldásán, amely a QD-OLED elnevezésre hallgat, ám nyilván ez még nem áll készen arra, hogy piacra dobják. Így tehát a nevesebb gyártók, mint a Sony, Panasonic, Philips után a Samsung is beállhat a sorba az LG paneljeiért, akik egyébként folyamatosan bővítik a gyáraikat, mivel egyre több megrendelést kapnak különböző amerikai és kínai gyártóktól.

Forrás: FlatPanelsHD

 

Szólj hozzá