A Samsung már megkezdhette az alkatrészek gyártását hajlítható készülékeihez

Amennyiben a technológiai világot általánosságban sújtó problémák nem tesznek keresztbe a Samsungnak, akkor valamikor az idei év második felében bemutathatják hajlítható okostelefonjaik következő generációját. A készülékek vélhetően a Galaxy Z Fold 4, illetve a Galaxy Z Flip 4 neveket kaphatják, és a legfrissebb értesülések szerint már megkezdték alapvető alkatrészeik tömeggyártását. A hírek szerint a dél-koreai gyártó már június közepén belevághat a mobilok összeszerelésébe.

Az új információk egy helyi médiaorgánum jóvoltából kerültek napvilágra, a The Elec cikke szerint a Samsung arra számít, hogy az év végéig több, mint 10 millió hajlítható készüléket fog gyártani, ez magában foglalja a Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip szériákat együttvéve. Az átlag vásárló szívéhez valószínűleg közelebb állhat a flip mobilokat idéző modell, éppen ezért ez teszi majd ki a legyártott készülékek 70, a Galaxy Z Fold mobilok pedig a 30 százalékát. Persze ezek egyelőre csak spekulációk, a tényleges gyártási becslések majd júliusban kerülnek nyilvánosságra. 2021-ben egyébként a legyártott hajlítható képernyős készülékek 65 százalékát tették ki a Galaxy Z Flip 3 modellek, a többi 35 pedig a Galaxy Z Fold 3 volt.

Az okostelefonok hajlítható képernyőjét gyártó Samsung Display idén arra fog törekedni, hogy a gyártási kapacitását növelni tudja. A dél-koreai manufaktúra 7 helyett 10 gyártósort fog majd munkára vietnámi üzemében, így a korábbi 1,4-1,5 milliós darabszámot havi 2 millióra tudják majd növelni. A várakozások szerint a két hajlítható képernyős mobil kijelzőjéből már havi 1 milliót képesek lesznek legyártani az idei harmadik negyedévben.

2022 mérföldkő lehet a Samsung gyártmányú hajlítható okostelefonok szempontjából, amelyek elérhetik az 1 százalékos arányt a globális értékesítések szempontjából, de ehhez valóban túl kell adni 10 millió példányon az év végéig. A becslések szerint a hajlítható képernyős készülékek következő generációja 15 százalékos haszonkulccsal kerül forgalomba, a jelenlegi 20 százalék helyett. A cég azért hajlandó a profitot csökkenteni, hogy a hajlítható okostelefonok ára továbbra is a lehető legelérhetőbb maradjon a vásárlóközönség számára.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá