A Samsung már megkezdte a lyukas kijelzők gyártását

A Huawei lehetséges, hogy meg fogja előzni a Samsungot egy olyan készülékkel, amelynek kijelzőjében egy apró lyuk ad otthont az előlap kamerának, holott elsőnek a koreai vállalat mutatott be nyilvánosan ilyen technológiai megoldást. A Samsung ennek ellenére mégis előrébb lesz mint kínai konkurense, mivel az exkluzív felhasználású OLED képernyők gyártása már megkezdődött – jelentették a koreai hírügynökségek.

A Samsung a “lyukas kijelzőt” Infinity-O-nak keresztelte, és várhatóan a prémium középkategóriás Galaxy A széria következő tagjában debütál ez az újító szándékú megoldás. A készülék esetében azonban egy LCD panelt fognak felhasználni, amelynek jóval alacsonyabb az előállítási költsége.

Sokkal bonyolultabb bevágást eszközölni egy megjelenítőn, mint szenzorszigetet alkalmazni, legalábbis a tervezést és a megvalósítást illetően mindenképpen. A lyukat, ahova majd később az előlapi kamera kerül, lézerek segítségével kell halálos pontossággal kimetszeni a felületből, és a koreai manufaktúra megtalálta a módját, miként használhatja a célra a jelenlegi lézeres eszköztárát. Így nem lesz szüksége új gyártószalagok kialakítására, melynek előnyeit felesleges ecsetelnünk.

A Samsung állítólag teljesen mestere lett a gyártási folyamatnak, így minimális hibával és selejttel dolgoznak. Az eljárást a hajlítható organikus megjelenítőkhöz fejlesztették ki, így a vállalat 1-2 éves előnyre tehet szert a konkurenciával szemben, az egyetlen olyan gyártóvá válva, aminek komoly tapasztalata van lyukas és hajlított, illetve hajlítható OLED képernyők előállításában. A konkurens gyártóknak nincs lehetősége ilyen minőségű és mennyiségű kijelzők készítéséhez, így kénytelenek lesznek merev OLED vagy LCD paneleket előállítani, melyek jóval kevésbé alkalmasak fúrásra.

Bár a Samsung Galaxy A8s és a Huawei Nova 4 még várhatóan BOE gyártású LCD, esetleg OLED képernyőket kaphatnak, a Galaxy S10 család tagjai már a Samsung exkluzív, hajlékony OLED panelekhez szánt HIIA technológia révén készült képernyőkkel büszkélkedhetnek majd.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá