A Samsung megkezdte a laptopokba szánt 90 Hz-es OLED képernyők gyártását

Idén márciusban mutatták be a Samsung 14 hüvelykes, 90 Hz-es képfrissítési rátát biztosító, 2880 1800 pixel felbontású OLED paneljét, amely 16:10 képaránnyal rendelkezik. A koreai gyártó végre eljutott odáig, hogy megkezdhette a panelek tömeggyártását, az első példányokat a tajvani Asus használhatja fel.

A Samsung szerint ezek a panelek sokkal simább, folyamatosabb képet fognak produkálni, mint a 120 Hz-es LCD képernyők. Ez azért lehetséges, mert az organikus panelek egyik eredendő képessége, hogy mozgó elemek megjelenítésekor sokkal kisebb az elmosódás, vagyis a blur. Persze egy kép folyamatosságát egyéb szempontok is meghatározzák, így a Samsung ezzel némileg túloz.

Az viszont kétségtelen, hogy az OLED panelek sokkal mélyebb feketéket, teltebb színeket tesznek lehetővé, köszönhetően a 100 százalékos DCI-P3 lefedettségnek, és ami játékok szempontjából még fontosabb, betekintési szögek és válaszidő terén szintén többre képesek, mint az LCD megoldások. A legelső laptopok, amelyek már ezzel a 90 Hz-es OLED panellel debütálhatnak az Asus ZenBook 14x Pro, valamint a VivoBook Pro 14X lesznek.

Forrás: Samsung Display

Szólj hozzá