A Samsung több készülék szoftveres támogatását is megszüntette

A Samsung üzletpolitikája egyre példaértékűbb, ami a szoftveres frissítéseket illeti, egyre több készülékre kínál, egyre hosszabb támogatást. Ugyanakkor, mivel semmi sem tart örökké, egyes modelleknek így is el kell engedni a kezét, és most a dél-koreai gyártó több okostelefont is kivont a forgalomból, már ami a szoftverfrissítéseket illeti.

A Samsung abbahagyta a Galaxy A51 5G, a Galaxy A41 és a Galaxy M01 mobilok szoftveres támogatását, így ezek a készülékek már semmilyen frissítést nem kapnak a jövőben. A Samsung Galaxy A51 5G 2020 áprilisában debütált Android 10 operációs rendszerrel, pályafutását pedig Android 13-mal zárja. A Galaxy A41 2020 májusában mutatkozott be a nagyérdemű előtt, akkor még Android 10-et futtatott, majd később egészen a 12-es rendszerig frissült, miközben folyamatosan kapta a biztonsági foltokat.

A Galaxy M01 2020 júniusában kezdte karrierjét, szintén Android 10 rendszerrel, a készüléket később Android 12-re lehetett frissíteni. A telefonok 4 évig kaptak biztonsági frissítéseket a megjelenésüktől számítva, pontosan úgy, ahogyan azt a dél koreai gyártó megígérte. Most, mivel ez a 4 év eltelt, a szóban forgó mobilok tulajdonosainak talán érdemes lehet megfontolnia egy újabb modell beszerzését. Te használod valamelyiket az érintett készülékek közül? Netán azt is tudod, hogy mire fogsz váltani? Ha igen, írd meg nekünk kommentben!

Forrás: Sammobile

Szólj hozzá