A Samsung többet is ki tudna hozni a hajlítható telefonokból, megindokolták, miért nem teszik

Teljesen nyílt titok, hogy miután a Samsung bemutatta második hajlítható kijelzős okostelefonját, az a feltett szándéka, hogy minél inkább elterjessze a flexibilis készülékeket. Nem sokkal azután, hogy leplezték a Samsung Galaxy Z Flip-et, ami a kagylómobilok aranykorát idéző formatervvel debütált, a telefonos divízió vezetője Roh Tae-moon azt nyilatkozta, a technológia már régen készen áll egy olyan okostelefon piacra dobásához, ami képes akár egynél több helyen is meghajlani. A dél-koreai cég már egy ideje kísérletezik az ötlettel, ám eddig azért nem rukkoltak elő hasonló készülékkel, mert még nem tudják, milyen módon lehetne hasznosítani egy ilyen lehetőséggel ellátott okostelefont.

A jelenleg kapható flexibilis okostelefonokat úgy tervezték, hogy azokat egyetlen helyen lehessen meghajtani de állítólag a Samsung technológiája lehetővé tenné, hogy egy adott készülék több helyen is, sőt, akár több irányba is hajlítható lehessen. Talán a most bemutatott Samsung Galaxy Z Flip-el debütált ultravékony üveg teszi lehetővé a dolgot, de a Samsung rangos munkatársa erről nem árult el semmit. A mobilos divízió vezetője azt nyilatkozta, hogy az efféle hajlítható okostelefonok megvalósulásának legnagyobb gátja jelenleg a különleges kialakítást támogató alkalmazások és szolgáltatások gyér száma, a megfelelően optimalizált ökoszisztéma kvázi teljes hiánya.

Ezek megléte nélkül a vásárló egy olyan készüléket kapna, ami képtelen lenne a megfelelő módon működni, és természetesen a Samsung nem dobna piacra egy menőnek tűnő, ám használhatatlan készüléket. Először magának a rendszernek, a szoftveres alapoknak kell késznek lennie, mielőtt egy ilyen többszörösen hajtható okostelefon piacra kerülhet. Roh a Samsung jelenlegi hajlítható kijelzős telefonjairól is elárult néhány érdekességet. A Samsung Galaxy Fold fejlesztése összesen 7 évet vett igénybe, míg a Galaxy Flip létrehozásához 3 évnyi előzetes munka volt szükséges. A fejlesztési időszak természetesen csak rövidülni fog a jövőben, ahogyan a gyártási eljárás egyre bejáratottabbá válik.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá