A Samsung új szériáján gúnyolódik a Xiaomi

Ahogy azt már megszokhattuk, a gyártók imádnak egymáson élcelődni. Eddig talán a Xiaomira ez kevésbé volt jellemző, ám nagyon úgy tűnik, hogy a növekedéssel együtt jár a ez a fajta marketing is.

A Samsung csak nemrég mutatta be a Galaxy M szériát, amely rögtön két modellel debütált az M10 és M20 személyében. Ezeket főleg az indiai piacra szánták, ahol az olcsóbb modellekre van kiemelkedő kereslet, és az európai megjelenésről egyelőre nincs is információ. A Galaxy M mobilok egész versenyképes ajánlatnak számítanak, hiszen fiatalos külsőt, korrekt belsőt és egész korrekt árcédulát kaptak. Persze ennek ára is van, hiszen valahol vissza kellett vágni a költségeket, amellyel komoly támadófelületet adtak a riválisoknak.

Ezt használja ki a Xiaomi is a legújabb fejjel lefelé fordított “reklámjában”, amelyben türelemre inti a felhasználókat, hogy ne a Samsung termékeit válasszák, hanem várják meg az új Redmi Note 7-et. A képen két olyan tulajdonságra koncentrálnak, amelyben a Redmi készüléke egyértelműen a rivális felé nő. Az egyik ilyen a 48 MP-s kamera, a másik pedig a kijelző.

A Galaxy M széria ugyanis mezei TFT panellel van szerelve, szemben a Redmi Note 7 IPS kijelzőjével. A kettő között természetesen zongorázni lehet a különbséget, és meglehetősen furcsa, hogy a Samsung az előbbi mellett tette le a voksát.

Készülékenként néhány dollárt bizonyára megspóroltak vele, de nem biztos, hogy ez volt a megfelelő választás. Véleményünk szerint a felhasználók boldogan fizetnék ki azt minimális többletet egy ekkora minőségbeli ugrásért cserébe. A sima TFT kijelzők már nem igazán állják meg a helyüket manapság, és nem véletlen, hogy mára szinte teljesen eltűntek a piacról, hiszen még a 20-30 ezres kínai mobilokat is IPS panellel szerelték.

Forrás: Napidroid

Szólj hozzá