A Samsung vezetői biztosan tudják, hogy mikor érkezik az Apple első hajlítható készüléke

A Samsung Mobile Experience részlege nemrégiben szervezett egy összejövetelt a cég alkatrész-beszállítóinak, ezen pedig több érdekes témát is megvitattak, a hajlítható kijelzős készülékek például kiemelt figyelmet kaptak. A dél-koreai vállalat kihirdette, hogy milyen célokat szeretnének kitűzni ezekkel az eszközökkel, illetve arról is beszéltek, hogy legnagyobb kihívójuk, az Apple, mikor rukkolhat elő flexibilis képernyővel szerelt termékkel. A Samsung koponyái szerint ez a bizonyos portéka nem is egy okostelefon lesz.

A The Elec nevű dél-koreai sajtóorgánum úgy tudja, hogy ezen az összejövetelen elhangzott egy olyan kijelentés, hogy a Samsung 2025-re 80 százalékos összetett éves növekedési rátát szeretne elérni a hajlítható telefonok piaci szegmensén belül. A gyártó szerint nagy a kereslet a hajlítható készülékek iránt a hazai piacon, méréseik szerint a 20-as és 30-as éveikben járó dél-koreai iPhone-felhasználók a korábbiaknál jóval nagyobb számban váltanak a Samsung hajlítható készülékeire, a jelentések szerint ez az arány 3x-4x nagyobb, mint az előző években.

A Samsung tudja, hogy az ambiciózus terveiket Tim Cook vállalata jócskán meg fogja nehezíteni a jövőben. Mi több, határozottan úgy vélik, hogy az Apple 2024-ben fogja kiadni első hajlítható kijelzős készülékét, ugyanakkor az szerintük nem egy hajlítható iPhone, hanem valamilyen más eszköz lesz. Feltételezéseik szerint vagy egy notebookkal, vagy egy iPaddel készülnek a cupertinóiak, de ebben még ők sem biztosak. Mások is hasonlóképp vélekednek, a CCS Insight korábbi jelentéseiben is ilyen tippek szerepelnek.

A dél-koreai gyártó úgy gondolja, hogy a felhasználók hűek a hajlítható okostelefonok spéci kialakításához. Vagyis az ilyen készülékeket használó egyének 90 százaléka csere esetén ugyanúgy hajlítható képernyős készüléket fog választani. Ismét megbizonyosodhattunk abban, hogy a flexibilis készülékek iránti elkötelezettség egyáltalán nem egy ideiglenes fellángolás a Samsung részéről, a gyártó továbbra is kitart mellettük és ha valóban jól tippelnek a vezetőik, pár éven belül gigászi konkurencia lép majd az eddig általuk uralt csatatérre.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá