A Samsungtól érkezhet a világ első 5G-s tabletje

A vállalatok már a kezdetektől fogva versenyeznek egymással, hogy ki ad ki hamarabb egy-egy adott terméket, ahogy azt például már a hajlítható kijelzős mobil esetében is láthattunk. A tabletek esetében sincs ez másképp, és nagyon úgy tűnik, hogy ezt a versenyt most a Samsung nyeri majd.

Mobilokból mostanra már bőven találhatunk 5G képes készülékeket, ám tabletekből egyelőre még senki adott ki ilyet. Tény, hogy utóbbi piac jóval kisebb, és kevésbé fontos a gyártók számára, ám szerencsére itt is vannak nagyon jól sikerült készülékek, mint például a Samsung Galaxy Tab S6.

Nem véletlen tehát, hogy ezt a csúcskategóriás terméket választotta a Samsung. Ez lesz ugyanis az első 5G-s  tablet alapja, és a gyártó már le is leplezte az újdonságot, amely az SM-866N kódnevet kapta és már saját gyártói oldallal is rendelkezik.

Első körben a dél-koreai piacon jelenik majd meg, de utána minden bizonnyal Európába is megérkezik majd. A promóciós oldalon felbukkant tablet megjelenése nagyon közel lehet, mivel az akció márciusig tart, így valószínűleg év elején bemutatják majd.

A Samsung egyébként a Galaxy Tab S6 képét használja az 5G-s változathoz is, így a dizájn biztosan nem változik majd. Így tehát 10,5 colos Super AMOLED kijelzőt kapunk, a sebességért pedig a Snapdragon 855 felel, az 5G-t pedig az X50-es modem szolgáltatja majd. Árban ez bizonyára okoz majd némi növekedést, így a megjelenés pillanatában olyan 280-300 ezer forint körül lehet majd hozzájutni.

Forrás: Techspot

Szólj hozzá