A Snapdragon X Plus hajtja majd a Surface Pro 10 OLED-et

A Microsoft május 20-án tartja a Windows On ARM eseményt, amelyhez a Qualcomm fogja szállítani a legújabb processzorokat. A zászlóshajó chip a Snapdragon X Elite, de van egy társa is, a Snapdragon X Plus. Most az utóbbiról derült ki néhány érdekesség.

A szóban forgó chipkészlet egy Geekbench DirectML benchmarkban bukkant fel nemrég, miközben egy OEMMN kódnevű eszköz meghajtásáról gondoskodott. A lapkakészlet kiléte teljesen egyértelmű. Az X1P64100 chipről, vagyis a Snapdragon X Plusról van szó.

A lapkakészlet tízmagos CPU kiépítéssel rendelkezik, amely hat teljesítménymag és négy energiahatékony mag összességéből áll. A Snapdragon X Elite 12 azonos magot dolgozhat a CPU-ban, amelyek közül kettő magasabb, 4,3 GHz-es órajellel rendelkezik. További különbség, hogy a Plus beépített X65 modemmel is fel lett szerelve, míg az X Elite külső modemet kapott.

A Snapdragon X Plus órajele 3,42 GHz. A tesztelt készüléken Windows 11 Pro Insider Preview operációs rendszer futott, az operatív memória pedig 16 GB volt. A tesztelt prototípus az OEMMN modellszámot viseli, amely a jelentés szerint a Microsoft Surface 10 Pro OLED-et takarja.

A Microsoft március 21-én mutatta be az Intel Core Ultra processzorral szerelt kettő az egyben gépet, de május 20-án állítólag egy ARM alapokon nyugvó lapkakészlettel szerelt, OLED kijelzős alternatívát is le fog leleplezni. Már a legolcsóbb Surface 10 Pro OLED variáns is 16 GB RAM-mal lesz felszerelve, a belső tárhely pedig 256 vagy 512 GB lehet, illetve forgalomba kerül egy 1 TB-os változat is.

Forrás: WindowsLatest

Szólj hozzá