A Sony a felsőkategóriában is képviseltette magát

Nem maradhat ki a Sony sem a nagy gyártók közül, akik bemutatták a két legújabb zászlóshajójukat,melyek Sony Xperia XZ Premium illetve Sony Xperia XZs névre hallgatnak.

A Sony Xperia XZ Premium egy Snapdragon 835 típusú processzort kapott, ami 4 GB RAM támogatásával hajtja a majd az Android 7.0 Nougat rendszerét. Az 5,5 colos kijelző 4K felbontásra és HDR technológiára is képes és Gorilla Glass 5 típusú üveg védi a panelt. Az ígéretek szerint 40%-al nagyobb fényerőre lesz képes, mint az Xperia Z5 Premium megjelenítője. A készülék megfelel az IP 68-as szabványnak tehát a készülék por- és vízálló. Az energiaellátásért pedig egy 3230 mAh kapacitású akkumulátor felelős.

Természetesen nem maradhat ki az ujjlenyomat-olvasó illetve az új C-típusú USB port sem. Valamint érdekességképpen a készülék alkalmas speciális lassított videó készítésre, mely 960 fps képkockasebességgel képes rögzíteni. Ez négyszer lassabb mint a jelenleg forgalomba lévő készülékeknél elérhető maximális érték. Igaz azonban, hogy csak 720p minőségben rögzíthetjük ezeket a videókat.

Sony Xperia XZs

A kisebbik testvér esetében a kijelző mérete 5,2 col lett. A házban egy Snapdragon 820 típusú processzor végzi majd a feladatokat 4 GB RAM segítségével. A névnek megfelelően ugyan egy fokkal gyengébb hardvert kapunk, azonban a készülék kamerája hasonló a nagyobbik testvérhez képest. A kamerák tekintetében mindkét esetben egy 19 megapixeles f/2.0 rekeszértékkel rendelkező hátlapi kamerát kapunk, míg az előlapi szenzor 13 megapixeles lett.

A finomhangolások között a panoráma üzemmód sem maradhatott ki, ahol teljesítménybeli illetve felhasználófelületi fejlesztések történtek. Ami pedig a színeket illeti, elérhető lesz ezüst, kék illetve fekete színekben. A nagyközönség számára áprilisban lesz elérhető a kisebbik testvér. A nagyobbik eszköz piacra dobása egy kicsit későbbre tehető.

Forrás: GsmArena

 

Szólj hozzá