A Sony bízik a PSVR2 sikerében

A legfrissebb hírek értelmében a Sony már megkezdte a PlayStation VR2 headsetek tömeggyártását, amely a Bloomberg értesülései szerint nagy ütemben folytatódik majd egészen a jövő év eleji megjelenésig. A japán gyártó célja az, hogy 2023 márciusáig kétmillió darabot gyártanak a virtuális valóság felszerelésből. Persze a gyártás ütemét a bevezetés után a kezdeti eladások alapján fogják módosítani, ráadásul a vállalat arra készül, hogy PlayStation 5 konzolokat halmozzon fel, ugyanis az általuk tervezett nagyszabású marketingkampány megköveteli, hogy ne csupán a virtuális valóság headsetből, de a hozzávaló konzolból is legyen bőven készleten.

A VR platformok jelenleg azzal a problémával küzdenek, hogy mivel az embereknek nincs megfelelő felszerelésük, a fejlesztők sem különösebben érdekeltek virtuális valóság játékok fejlesztésében, így ha nincsenek játékok, az embereknek nincs oka headseteket venni és így tovább. A felszerelés hiányát a Sony marketing-kampánnyal szeretné orvosolni, amely majd meggyőzi a fogyasztókat, hogy PlayStation VR 2 headseteket vásároljanak, de a japán gyártónak arra is megvan a terve, hogy miként növelheti az elérhető tartalmak számát.

Példának okáért korábban már bejelentették a Horizon Call of the Mountain nevű játékot, amely a Sony exkluzív, Horizon sorozatának része lesz. Ha minden igaz, akkor több, mint 20 VR játék áll jelenleg is fejlesztés alatt, ezek egy része házon belüli stúdiók munkája, néhányat pedig külsős partnerek készítenek.

Az első PlayStation VR-nek nagyjából 8 hónapra volt szüksége ahhoz, hogy egymillió példányban keljen el, a japánok most viszont 2 milliót terveznek legyártani, vagyis ezúttal sokkal jobban bíznak a headset sikerében. A virtuális valóság szemüveg valószínűleg jól fog teljesíteni, de még így is lemaradhat a Meta Quest 2 mögött, amely forgalmazásának első három hónapjában 2,8 millió példányban talált gazdára.

Mások a PlayStation VR2 ára miatt is aggódnak, mivel az jóval fejlettebb lesz, mint elődje. Az előző headset 400 dollárba került megjelenésekor, ám egyáltalán nem lehetetlen, hogy ezúttal egy borsosabb összeget kérnek majd az újgenerációs felszerelésért. Az is elég kedvlohasztó, hogy az új headset nem kompatibilis visszafelé a korábbi VR címekkel, bár ez már olyan tipikusan Sony-s húzás.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá