A Sony ebben a negyedévben adta el a 25 milliomodik PS5-öt

A Sony Group Corporation közzétette a szeptember 30-án zárult pénzügyi negyedévre vonatkozó fiskális jelentését, amelyből kiderül, hogy a japán vállalat ebben az időszakban adott túl a 25 milliomodik PlayStation 5 konzolon. A Sony 3,3 millió PS5-öt adott el a július és szeptember közötti időszakban, az idei évre pedig összesen 18 millió eladott konzolra számítanak a gyártó vezetői.

Amennyiben valóban gazdára talál az a bizonyos 18 millió PlayStation 5, akkor az a japánoknak nagyjából 56 százalékos növekedést jelentene az eladási számok szempontjából a tavalyi évhez képest, 2021-ben ugyanis 11,5 millió PS5-öt sikerült értékesíteni. Azért nem teljesen rózsás minden a Sony számára sem.

A második negyedévben 45,4 millió PlayStation Plus előfizetővel számolhattak, ami 1,9 millióval kevesebb felhasználót jelent, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A Network Services szolgáltatási ágazat, amely a PlayStation Plus és a PlayStation Network (PSN) reklámbevételeit is magában foglalja, összesen 794 millió dollár jövedelmet hozott, egy évvel ezelőtt ugyanez az összeg 679 millió dollár volt.

A teljes bevétel igazából 4,92 milliárd dollárra nőtt, de ehhez kellett az augusztusi áremelés is, amely a PlayStation 5 konzolokat érintette és nagyjából minden értékesítésben résztvevő régióban érvénybe is lépett. Sajnos azonban hiába nőtt a bevétel, a nyereség 49 százalékkal csökkent 2021-hez viszonyítva. Ennek hátterében egyrészt a Bungie stúdió 3,6 milliárd dolláros felvásárlása, másfelől a megnövekedett játékfejlesztési költségek állhatnak.

Forrás: Sony

Szólj hozzá