A Sony elárulta, hogy mennyi ideig támogatja a készülékeit

Nagyon fontos kérdést válaszolt meg a Sony, ami sokat segíthet a potenciális vásárlóknak, akik olyan telefont keresnek, amire biztosan érkezik frissítés egy ideig.

A legtöbben nehezményezik, hogy nemrég vásárolt telefonjukra nem érkezik friss Android, a gyártók pedig csak minimális tájékoztatást adnak erről, és sokszor még ezt sem tartják be. Nem véletlen, hogy az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a fórumokon a következő: “Mikor kapja meg a telefonom a legújabb Androidot?”

A legtöbb embernek már biztosan a könyökén jön ki ez a kérdés, ezért is jó hír hogy a Sony most egyértelműen kijelentette, hogy mire számíthatunk tőlük a jövőben.

Ezek szerint a prémium készülékek a megjelenés után 2 évig kapják majd meg a frissítéseket. A közép és alsó kategóriás készülékeknél azonban ez eltérhet. Ha egy készüléknél úgy érzik, hogy a hardver nem lenne megfelelő a felhasználó élmény biztosításához a friss rendszer alatt, akkor nem fogja megkapni a legújabb verziót.

A második része elég terelés szagú, mivel erre hivatkozva bármikor felmenthetik majd magukat a frissítés alól. Így akár az is lehetséges, hogy a 100 ezer forintért vásárolt telefonunkhoz hiába várjuk majd a friss rendszert. Kijelenthetjük tehát, hogy csak a csúcskészülékek tulajdonosai vehetik biztosra a 2 éves támogatottságot.

Forrás: Phonearena

Szólj hozzá