A Sony elárulta, hogy nem kerül a boltok polcaira a PlayStation 5

Azt eddig is sejteni lehetett, hogy a Sony jóval kevesebb PlayStation-t tudott legyártani, mint amekkora igény lenne a konzolra, ám a jelek szerint még ennél is rosszabb a helyzet.

A mai napon sajnos sokak félelme beigazolódott, mivel a Sony egy blogposztban árulta el, hogy minden egyes PlayStation 5 előzetes elkelt. Ez azt jelenti, hogy felesleges lesz november 19-én megindulni, hiszen egyik boltban és áruházban sem lesz elérhető a termék. Akinek eddig nem jutott, az első körben már biztosan lemaradt róla.

A hiány egyébként már előre borítékolható volt, mivel itthon is csak az igazán gyors vásárlók tudták előrendelni. A helyzet kaotikusságát tovább növeli, hogy több áruházban is előrendelést vettek fel a PS5-re, és csak utólag értesítették a vásárlókat, hogy a megjelenés napján nem fogják tudni kiszolgálni az igényeket.

Idén elmarad a sorban állás

Hogy ez mi miatt alakulhatott így, azt továbbra sem tudni. Vagy az áruházak nem voltak tisztában azzal, hogy mekkora készletre számíthatnak, vagy a Sony küldött jóval kevesebb konzolt a várnál. Egy másik nagy probléma, hogy még az sem ismert, hogy akik lemaradnak a premierről, azok mikor juthatnak majd hozzá. Ezzel kapcsolatban egyelőre hallgat a gyártó, ám már olyan pletykák is keringenek, miszerint húsvét előtt senki ne számítson a második körre.

A megjelenés egyébként két hullámban történik, hiszen több országban már november 12-én megjelenik a termék, míg más régiókban, így kis hazánkban is csak november 19-én kapják meg a szerencsések az új generációs Sony konzolt. A PS5-tel kapcsolatos embargó egyébként november 6-án jár le, így hamarosan érkeznek a tesztek róla.

Forrás: PlayStation.Blog

 

Szólj hozzá