A Sony leleplezte a PlayStation VR2 főbb jellemzőit

Sokat lehetett hallani a Sony PlayStation VR második generációjáról, de most az idei CES expó keretein belül a japán gyártó hivatalosan is lerántotta a leplet a virtuális valóság headsetről, legalábbis mondhatni. Nem tudjuk egyelőre, hogy a headset hogyan néz ki, csak a logója, és néhány technikai jellemzője lett felfedve, de már ez a relatíve kevés infó is nagyon izgalmas. 

Las Vegas, CES kiállítás – ezeket már tudjátok. Az év elején a legnagyobb de talán a kisebb tech cégek is ezt a rendezvényt választják, hogy a világ elé tárják újdonságaikat. Ez némileg felemásan, de a Sony PlayStation VR2 esetében is megtörtént itt, amelynek egyelőre nem ismert a külseje, a várható ára, de még a megjelenési dátuma sem, viszont nyilvánossá vált  a logója, néhány technikai jellemző mellett, amelyek különösen ígéretesnek hangzanak.

Az új és hivatalos logó

Az új headset a várakozásoknak megfelelően a PS5 konzollal lesz kompatibilis, támogatni fogja a haptikus visszajelzést, a szemkövetést, 4K ( szemenként 2000 x 2040 pixeles) felbontást kap, támogatott lesz továbbá a HDR, a 90/120 Hz-es képkockasebesség, a szemhez igazított renderelés, a látószög pedig 110 fok lesz.

Maga a headset külseje még nem ismert, viszont a PlayStation VR2 Sense Controllers dizájnját megmutatták a nagyérdeműnek. Tipikus VR irányítók ezek, már ami a külalakot illeti, viszont megkapták a Dual Sense vezérlők adaptív ravaszát, illetve érzékelik az ujjak érintését is. A Sony szerint ezeknek köszönhetően a felhasználó képes lesz megnyomni azokat a területeket, ahol egyébként az ujjait pihenteti, anélkül, hogy valóban nyomást kellene gyakorolnia az adott részekre.

PlayStation VR2 Sense Controllers

A VR-vezérlők prototípusai hamarosan el fognak jutni a fejlesztőkhöz is, akiknek így módjában áll majd a legtöbbet kihozni azokból. Ha Sony, akkor exkluzív címek – egy kifejezetten virtuális valóságra kiélezett játékot is bejelentettek, ami a Horizon sorozat világában játszódik majd. A címe Horizon Call Of The Mountain, és bár egyelőre nincs pontos premier dátum, vélhetően a jövő hónapban megjelenő Forbidden West-et fogja követni. Trailer is van, jó szórakozást!

Forrás: PocketNow

Szólj hozzá