A Sony már javában fejleszti a PS5-höz tartozó VR headsetet

A Sony hivatalosan is megerősítette, hogy már javában dolgoznak a következő generációs VR rendszerükön, amely természetesen már a legújabb konzoljukhoz készül, és minden téren komoly előrelépést ígérnek. 

A Sony VR headsetje már több mint négy éve debütált, és nagyjából 5 millió darab talált gazdára belőle, így mondhatni sikeresnek könyvelhető el a termék. A mai szemmel persze már elavulnak tűnhet, bár még így is jobb mint a riválisok megoldásai. Ennek ellenére már megérett egy ráncfelvarrásra, és jól tudja ezt a Sony is.

Bejelentették tehát, hogy érkezik a következő generációs VR rendszerük, amelyet természetesen már a PlayStation 5 mellé fejlesztenek. Egyelőre nem sok konkrétumot osztottak meg a nagyérdeművel, ám komoly előrelépést ígérnek a teljesítmény és az interaktivitás terén is, így a felhasználók sokkal jobban bele tudják majd élni magukat az aktuális kalandokba.

Ezen kívül azt is elárulták, hogy az új VR headset mindössze egyetlen kábellel kapcsolódik majd a konzolhoz, és a kontrollerét is teljesen átdolgozzák az elődhöz képest. Egyelőre még korai lenne az árazásról vagy a megjelenés időpontjáról beszélni, hiszen eléggé korai fázisban jár a dolog. Állítólag 2022-ben érkezhet majd az újgenerációs VR headset, és az ehhez tartozó fejlesztőkészleteket már elküldte a Sony a cégeknek, így joggal reménykedhetünk, hogy a megjelenés időpontjában lesz majd hozzá olyan tartalom, melynek segítségével eladja magát a kiegészítő.

Forrás: blog.playstation.com

Szólj hozzá