A Sony több részletet is elárult a PlayStation 5-tel kapcsolatban

Azt már jó ideje sejthettük, hogy a Sony gőzerővel dolgozik a következő generációs játékkonzolján, de végre néhány részletet is megtudhatunk róla.

Mivel a név egyelőre még nem nyert megerősítést, így a sajtó csak PlayStation 5-ként hivatkozik a konzolra, amelyről egy, a Wired-nek adott interjúban árult el részleteket a gyártó. A hardver bivalyerős lesz, hiszen a processzor az AMD harmadik generációs Ryzen szériájából kerül ki, amely természetesen már 7 nm-es Zen 2-es architektúrára épül.

A videokártyát is az AMD szolgáltatja, méghozzá egy Radeon Navi személyében, amely olyan extrákra képes, mint a ray-tracing, ráadásul már a 8K felbontást is támogatja, így mindössze csak a TV-nk és a pénztárcánk szabhat majd határt a játékélménynek.

A kép csak illusztráció

A Sony nagy hangsúlyt fektet a 3D-s hangzásra is, mivel szerintünk ez jócskán megnöveli majd a játékélményt. Az idejétmúlt merevlemezt végre SSD-re cserélik, ami alaposan lerövidíti a töltési időt. Egy demó keretein belül tesztelték, és a Spider-Man fast-travelling alatti töltése 15 másodpercről (PS4) mindössze 0.8 mp-re csökkent.

Az is megerősítést nyert, hogy az újdonság visszafelé is kompatibilis lesz a PS4-re kiadott játékokkal, amit az elődből nagyon hiányolt a közönség. Sajnos idén még biztosan nem várható a megjelenés, de a fejlesztők már hozzáférnek a devkit-hez, és valószínűleg már javában fejlesztik a játékokat a PlayStation 5-re, amely várhatóan 2020-ban érkezik majd meg.

Forrás: Theverge

Szólj hozzá