A Sony új töltési módszeren dolgozik

A vezeték nélküli töltés lehetősége már adott, de sajnos még mindig csak kevés gyártó foglalkozik azzal, hogy a technológiát a mobiljaikba integrálják. A Sony viszont egy másik kábelmentes töltési módszer szabadalmát jegyeztette be ami több, mint nagyon érdekes.

Biztosan sokan eljátszottak már közületek is a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha nem kéne töltőre dugni a telefonunkat, hanem csak az utcán sétálás közben megnyomnánk egy gombot, és feltöltené a telefonunkat a hálózat, úgy mint ahogy a WiFi-re is rácsatlakozunk. Természetesen ez nem csak régen, de még most is elképzelhetetlen, és nem is ezen dolgozik a cég. De akkor min is munkálkodnak?

Az új eljárás NFC-n keresztül működne. Rá is mosolyoghatnánk az ötletre, hiszen a technológia nem erre való, mivel nagyon kicsi a hatótávja, és igencsak kis energiaigényű. Azonban a szabadalom szerint úgy működne, hogy két készüléket ha összeérintünk, az egyik át tudna energiát juttatni a másikba.

Tehát ha egy jól sikerült este még a telefonod is lemerül, akkor kérhetsz áramot a haverjaidtól, vagy éppen lophatsz tőlük, ha nem figyelnek oda. A fejlesztés – ha el is kezdődött – még biztosan nagyon kezdeti stádiumban jár, valószínűleg a szigorúan vett közeljövőben még biztosan nem találkozunk vele, azonban az ötlet nagyon érdekes. Ha sikerülne nekik ezt összehozni, könnyen elképzelhető lenne, hogy a töltés egy új generációja köszönne be.

Forrás: Gizmodo

Szólj hozzá