A Sony további Playstation VR2 játékokat jelentett be

Amikor elsőként bejelentésre került a Playstation VR2, akkor olyan címekkel igyekeztek vonzóvá tenni a platformot, mint a Horizon Call Of The Mountain, vagy a No Man’s Sky. Ezt követően 11 további cím bejelentése következett és most újabb 13 játékkal gyarapodott az érkező címek sora.

Korábban említették, hogy érkezik a Grand Turismo 7 is a virtuális valóság platformra, ami az összes játékmódot támogatni fogja, az online multiplayert is, egyedül az osztott képernyős mód marad ki, de ennek okát vélhetően nem kell magyarázni. Na de az új címek érdekelnek bennünket, és ezekből szám szerint 13 van. A PlayStation VR2 a tervek szerint február 22-én jelenik majd meg, a most bejelentésre kerülő játékok pedig márciusig mind be fognak futni.

A Kayak VR: Mirage inkább élmény, mint valódi játék, futtatása közben egy rakás gyönyörű helyet lehet majd bejárni, egy kajakban evezve, de ezt vélhetően már ki is találtátok a cím alapján. Lesz egyébként verseny mód is, ha egy kicsit fel akarjuk pörgetni az eseményeket.

A technológiai alapokat egyebek mellett a Playstation VR2 HDR OLED megjelenítői szolgáltatják majd, amelyek szemenként 2000 x 2040 pixeles felbontást, valamint 90/120 Hz-es képfrissítési rátát, illetve 110 fokos látószöget biztosítanak majd.

A Before Your Eyes alapvetően szintén afféle tech demó, a játék a puzzle műfajba sorolható, a cím igyekszik azt a technológiát kihasználni, ami a szemek követését teszi lehetővé. A pislogásokkal lehet előre ugrani az időben, másodperceket vagy akár éveket is. Érdekesnek tűnik így első blikkre, aztán meglátjuk, mennyire lesz tartalmas és szórakoztató.

A most bejelentett címek közül több is anno az első generációs Playstation VR-en kezdte pályafutását, csak most olyan frissítésben részesülnek, ami lehetővé teszi, hogy az új platformon is fussanak. Sajnos az új headset képtelen futtatni a régebbi játékokat, de ez olyan tipikus Sony-s húzás, hogy már fel se kapjuk rá a fejünket.

Így aztán lesz Beat Saber az új gépen is, de egy másik ritmusjáték is tiszteletét teszi majd, mégpedig a Synth Riders Remastered Edition, ami – ahogyan a neve is sejteti – fejlesztett látvánnyal igyekszik levenni bennünket a lábunkról.

A túlélésre fókuszáló Song in Smoke is érkezik. Ha el akarod ejteni a nagyvadakat, akkor ez a játék neked való lesz, ha pedig ismerted és szeretted az előző generációról, akkor érdemes lesz ismét beruházni rá. De jó is, hogy mindent kétszer kell megvenni…

Összesen harminc játék vár majd a felhasználókra a PlayStation VR2 megjelenésekor, egyesek teljesen friss fejlesztések lesznek, mások pedig, mint látható korábbi játékok portjai. Ha többet szeretnél tudni, akkor érdemes erre a linkre kattintva tájékozódni!

Forrás: Playstation

Szólj hozzá