A Sony végre minden androidos mobilra elérhetővé tette a Remote Play alkalmazást

A Sony változtatott a stratégiáján, és sokak örömére végre a nagyközönség számára is elérhetővé tette a PS4-hez készített alkalmazását.

Az app már eddig is elérhető volt, ám azt a kezdetekben csak a Sony Xperia mobilok tulajdonosai élvezhették, hiszen exkluzívan csak ezekre volt elérhető. Ehhez jött az iOS támogatás idén márciusban, amivel már az Apple termékeken is megjelent a program, mostantól pedig végre a többi androidos mobilon is kipróbálhatjuk.

Aki esetleg nem ismerné, a Sony PS4 Remote Play app segítségével a PlayStation 4-es játékokat tükrözhetjük a mobilunkra vagy táblagépünkre, amennyiben egy hálózaton találhatóak a készülékek. Ez sokaknak jól jöhet, hiszen ha a családból valaki TV-t nézne, akkor sem kell megszakítanunk kedvenc játékunkat.

Ahhoz, hogy a szolgáltatást használhassuk, frissítenünk kell a PS4 firmware-jét, méghozzá a 7.00-ás verzióra, a mobilunkon/tabletünkön pedig be kell állítanunk a Remote Play alkalmazást. Ez egyébként olyan készülékekre érhető el, amelyeken Android 5.0, vagy újabb verziójú operációs rendszer található.

Természetesen nem a mobilunk érintőképernyője segítségével történik az irányítás, hanem egy DualShock 4-es kontrollert kell csatlakoztatni, amely Bluetooth-on keresztül csatlakozik a telefonunkhoz. A Sony szerint egyébként vezetéken keresztül érdemes a PS4-et a hálózathoz csatlakoztatni, nehogy egy gyengélkedő Wi-Fi kapcsolat agyoncsapja a játékélményt.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá