A Spotify megelégelte, hogy sokan trükköznek az előfizetésekkel

A Spotify napjaink egyik legnépszerűbb szolgáltatása, hiszen kifejezetten kedvező, 5 eurós áron juthatunk hozzá a végtelen mennyiségű zeneszámhoz, ám sokan megpróbálják olcsóbban megúszni a dolgot, amiből elege lett a gyártónak.

A Spotify idén már átlépte a 100 millió előfizetőt, emellett pedig rengetegen használják az ingyenes verziót is, amely a reklámok segítségével generál bevételt a cégnek. Ennek ellenére a szolgáltatás nagyon sokáig veszteséges volt, ám egy ideje ez megváltozott, amely több dolognak is köszönhető. Az egyik ilyen a többféle választható csomag bevezetése, hiszen például a felsőoktatásban résztvevő diákok már 2,49 euróért is hozzájuthatnak.

Van egy családi csomag is, amely az alapdíjtól alig drágább, és 7,99 euróért férhetünk hozzá. Ezt viszont akár 6 felhasználó is használhatja egy időben, így nem csoda, hogy sokan vérszemet kapnak, hiszen így már szinte fillérekért juthatunk hozzá a korlátlan zenei élményhez.

Pont ezért az utóbbi időben nagyon megnőtt azon felhasználók száma, akik ezt választják, majd megosztják ismerőseikkel. A Spotify eddig nem igazán foglalkozott ezzel a dologgal, most azonban megváltoztatta szerződési feltételeket, eszerint pedig időközönként akár GPS koordináták segítségével is ellenőrizhetik majd a felhasználó tartózkodási helyét, így kiszűrve a csalókat. A szerződésben ugyanis az is szerepel, hogy csak közös háztartásban élők oszthatják meg egymással a családi csomagot.

Bizonyára hallunk még erről, hiszen a dolog azért nem ilyen egyszerű. Sokan az otthonuktól távol dolgoznak vagy tanulnak, így nem világos hogyan is akarják ezt majd kiszűrni, de valószínűleg egy algoritmus figyeli majd, hogy felbukkan-e az adott felhasználó a bejelentett lakhelyén.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá