A Switchbot Curtain motorizálja a hagyományos függönyöket

Az alábbiakban egy olyan készüléket fogunk Nektek röviden bemutatni, amelynek segítségével motorizálni tudjuk a hagyományos függönyöket. Alapvetően az ilyesmit lehetővé tévő eszközök, berendezések rendkívül sokba kerülnek, akár több százezer forintot is kóstálhatnak, ehhez képest a SwitchBot Curtain egy abszolút megfizethető szerkezet.

Mielőtt bárki valami hihetetlen mágiára gondolna, a SwitchBot Curtain lényegében egy vezeték nélkül működő robot, ami helyettünk húzza ki vagy be függönyöket a lakásban.

Mondanunk sem kell, a készüléket telefonról is tudjuk vezérelni, de a tudomány nem áll meg itt, van időzítés és napsütéshez igazodó üzemmód is. Simán be lehet állítani, hogy reggel teljesen magától elhúzza a függönyt, így talán a napod is jobban indul. Vagy legalább meglesz az első illető, akit elküldhetsz a fenébe, a családtagok helyett. 🙂

 

A SwitchBot Curtain mellé külön vásárolható távirányító, a SwitchBot Remote, amivel még a telefont sem kell használnod a szerkezet vezérlésére. Fekszel a kanapén és mindössze egy gombnyomás – a függöny máris el van húzva. Amennyiben megvásárlod a SwitchBot Hub Mini-t, az irányítás történhet hangvezérléssel is, a kiegészítő kompatibilis a legtöbb szoftveres rendszerrel, a Google Asszisztens és Alexa mellett támogatja Siri-t is. Fontos: attól, hogy felszerelésre kerül ez a szerkezet, attól még ugyanúgy lehet húzni a függönyt kézi erővel is, ebben nem gátol benneteket a SwitchBot Curtain.

A gyártói leírás értelmében a SwitchBot Curtain felszerelése mindössze 30 másodpercbe telik, a színes és a karnisos függönyök esetében is használható. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a rendelésnél a számodra a megfelelő változatot válaszd!

A függönyhúzó mini robot legnagyobb előnye az, hogy az energia ellátásához nem szükséges semmilyen kábel, van egy beépített akkumulátora, amelynek segítségével akár nyolc hónapig is képes üzemelni egyetlen feltöltéssel. Ha egyáltalán nem akarsz kínlódni a töltéssel, létezik egy opcionális napelemes kiegészítő is.

Ha esetleg érdekel a SwitchBot Curtain egy többszörösen díjnyertes szerkezet, az IDEA 2020 (International Design Excellence Awards) mellett elnyerte a Good Design Award 2020 elismerést is.

SwitchBot Curtain darabjának ára 69 és 79 dollár verziótól függően, de a SWITCHBOT15OFF kuponnal most 15 százalékos kedvezményt adnak rá a hivatalos oldalon. Ha több függönyt is szeretnél automatizálni, akkor értelemszerűen több darabra lesz szükség, ezért kettes és négyes csomagban is kérhető, nem mellesleg így olcsóbbra jön ki darabja. A kis gép fekete és fehér színben is a kapható. További részletek és rendelés ezen a linken.

Komplett szettet pedig itt találsz kiegészítőkkel együtt.

A szállítás európai raktárról történik, így a vámolás miatt nem kell aggódni, és a hosszú várakozási idő miatt sem. A szállítás alapesetben 10 dollárba kerül, de 100 dollár fölötti vásárlás esetén már ingyenes.

Forrás: SwitchBot

Szólj hozzá