A szankciók miatt késhet a Huawei Mate 40 szériája

Az Egyesült Államok által hozott szigorítások egyre komolyabban sújtják a kínai gyártót, és bár eddig egész jól sikerült legyőzniük a nehézségeket, a Mate széria megjelenésére már komoly kihatással lesz a dolog.

Belső szivárogtatások alapján a Huawei jelezte a beszállítóinak, hogy állítsák le az alkatrészek gyártását, amelyeket korábban a következő Mate szériához rendeltek be. Egyelőre még csak 1-2 hónapos csúszásról hallani, ám még az is előfordulhat, hogy időben megtartják majd a bemutatót, de csak később kerül forgalomba a Mate 40 széria.

A kereskedelmi háború következtében egyre nehezebb helyzetbe kerül a Huawei, ugyanis visszautasították a cég 700 millió dolláros rendelését, amelyben mobilok lelkének számító HiSilicon chipekre adtak le a TMSC-nél. Az ügyletet az Egyesült Államok vétózta meg, mivel nem támogatják az országban kifejlesztett technológiák külföldre való értékesítését.

A Huawei jelenleg nagy erővel keresi azokat az alternatív beszállítókat, akik a szükséges chipeket elő tudnák számukra állítani, ám ez koránt sem olyan egyszerű. Még ha sikerülne is megegyezniük a Qualcommal vagy a MediaTekkel, akkor sem biztos, hogy ilyen gyorsan ki tudnák őket szolgálni, ráadásul valószínűleg a mobilok belsejét is át kellene tervezni, hiszen azokat a HiSilicon chipekhez tervezték.

A helyzet tehát tovább bonyolódik, hiszen egyelőre nem is feltétlenül a Google szolgáltatások hiánya a legnagyobb probléma számukra, hiszen ennek ellenére is egész jó eladásokat produkáltak. A hardveres elemek beszerzésének nehézsége azonban már egészen komoly krízis elé állíthatja a vállalatot.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá