A szobánkból csinálna vezetéknélküli töltőállomást az új technológia

Összeállt az Ossia és a Spigen, hogy együtt hozzák el számunkra azt a technológiát, melynek segítségével akár nagyobb távolságból is képesek leszünk feltölteni eszközeinket.

Jelenleg még nagyban függünk a kábelektől, ám szerencsére egyre inkább terjednek el a vezetéknélküli töltők, melyek jóval kényelmesebb töltést tesznek lehetővé. Ennek persze megvannak a maga korlátai, és nem is minden mobil támogatja ezt, hiszen például egy fém készülékház esetében ez eleve nem megvalósítható.

Erre nyújtana megoldást az Ossia, amelynek köszönhetően az “igazi” vezetéknélküli töltés is elérhető lenne a mobiljainkhoz. Össze is álltak a prémium tokokat gyártó Spigennel, hogy együtt valósítsák meg a dolgot, amely természetesen egy speciális tok segítségével történne.

Olyan tokon dolgoznak, amely mobilunk vezetéknélküli töltődését teszi lehetővé, méghozzá 3-3,5 méter távolságból. Tehát ha a szobában elhelyezzük a töltőállomást, akkor elég belépnünk ide, és máris töltődik a készülékünk. Az nem teljesen ismert, hogyan működik a dolog, ami egyébként a Cota elnevezést kapta. A töltés sebesség is kérdéses, ráadásul kíváncsiak lennénk a környezetre gyakorolt hatásáról is, ám idővel bizonyára erre is fény derül majd.

Egyelőre egy iPhone X-hez fejlesztik a terméket, ám utána több mobilhoz is megjelenik majd. Állítólag legkésőbb 2020-ban megvásárolhatjuk majd az erre a technológiára épülő tokokat, ám ha jól halad a fejlesztés, akkor már hamarabb is forgalomba kerülhet a kiegészítő.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá