A tesztelők aggodalmukat fejezték ki az Xbox Series X melegedése miatt

A következő generációs konzolok iszonyat teljesítményre lesznek majd képesek, így nem véletlen, hogy komoly hűtést kapnak, ám a korai vélemények szerint még így is komoly melegedésre számíthatunk majd.

A Sony nemrég megmutatta, hogy milyen impozáns méretű hűtést tervezett a PS5-höz, ám a Microsoft megoldását eddig még nem láthattuk ilyen közelről, de némi infó már kiderült róla. Állítólag az Xbox Series X is nagy méretű hűtőt kap (bár nem akkorát mint a PS5), amelyről egy 13 cm-s ventilátor szállítja majd el a hőt.

A Microsoft már több tesztelőnek is szétküldte az Xbox Series X-et, a PCMAG csapata pedig megkérdezte őket az ezzel kapcsolatos tapasztalataikról, amely egyelőre nem túl biztató. Többen jelezték, hogy bár a konzol halk, ám kifejezetten forró tud lenni. Volt olyan is, aki egy kandallóhoz hasonlította, amellyel akár lakásunkat is befűthetjük majd.

Ez azért is furcsa, hiszen a tesztelők egyelőre csak az előző generációs játékokkal tudták kipróbálni a Series X-et, és a helyzet valószínűleg sokkal durvább lesz a jövőre érkező játékok esetében, amelyek már ténylegesen kihasználják majd a nexgen konzolok tulajdonságait (60 fps, Ray Tracing stb.).

A Microsoft marketingese, Aaron Greenberg azóta egy tweetben próbálta megnyugtatni a játékosokat, miszerint az Xbox Series X nem termel majd drasztikusan több hőt, mint az Xbox One X. Reméljük igaza van, hiszen a múltban kiadott konzoloknál bőven akadt hasonló probléma, ráadásul némelyik ventilátora kifejezetten hangos volt, ami szintén nagyon zavaró tudni lenni a mindennapok folyamán.

Forrás: PCMAg

Szólj hozzá