A vártnál combosabb hardverrel jöhet a OnePlus 9 RT

A szünet nélkül szárnyaló szóbeszédek szerint a OnePlusnak még van egy nagy dobása az idei évre, mégpedig az állítólag OnePlus 9 RT néven debütáló készülék. A szivárogtatók eddig egyöntetűen azon az állásponton voltak, hogy a mobil burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 870 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, ami a tavalyi csúcskategóriás Snapdragon chipset emelt órajelű, ráncfelvarrt változata. Teljesítmény tekintetében ezt a lapkát sem kell félteni, de a most napvilágra került benchmark eredmények szerint a gyártó nem fogja sajnálni a kakaót, és a mobil burkolata alá Snapdragon 888 chipet szerelnek majd, és a RAM-mal sem fognak spórolni.

A gyártó munkatársai közül valaki megragadta az alkalmat, hogy tesztelje a készülék egyik prototípusát, a célra pedig a Geekbench-et használták. A listázásban a lapkakészlet “Iahaina” névre hallgat, vagyis szinte teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy a Snapdragon 888 lapkáról van szó, a Snapdragon 870 ugyanis a “kona” kódnevet viseli.

A teszteredmények alapján is sokkal inkább a Snapdragon 888 lehet a befutó, erre utalnak az egy, illetve a több magos mérések során összehozott pontszámok. Amennyiben a mérések pontosak, úgy a OnePlus 9 RT mindössze egy csekély frissítést jelentene a OnePlus 9R-hez képest. A tesztelt modellben 12 GB RAM segítette a számításokat.

Ha követitek a tech világ híreit, akkor tudjátok, hogy a kínai gyártónak eléggé betett a globális chiphiány, ezért a vállalat úgy döntött, hogy idén nem csupán a 9T Pro, de a 9T modell megjelenését is kaszálják. Ha viszont a szivárogtatók és ez a benchmark teszt nem téved, akkor a rajongóknak még mindig ott lesz a 9 RT modell, bár azt pontosan nem tudni, hogy a készülék mikor debütál. Egyes feltételezések szerint október 15 lesz a bemutató napja, de ezt még hivatalos forrásokból nem erősítették meg.

Ha már úgyis a szóbeszédeket soroljuk, érdemes megemlíteni, hogy a OnePlus 9RT állítólag 50 megapixeles elsődleges kamerát kap, mégpedig egy Sony IMX766 szenzorral a belsejében. Ugyanezt az érzékelőt használták a OnePlus 9 modellek és az Oppo Find X3 készülékek esetében is, szóval nem világmegváltó újításról van szó. Ha tényleg kevesebb, mint két hét múlva bemutatják az okostelefont, akkor valószínűleg még fogunk róla hallani a közeljövőben.

Forrás: MysmartPrice via GSMArena

Szólj hozzá