A versenytársak megjelenése mellett is növelte előfizetőinek számát a Netflix

Nagyon úgy tűnik, hogy a Netflix továbbra sem lassít, és helyzeti előnyét kihasználva tovább szárnyal, és a jóslatokkal ellentétben még a riválisok indulása mellett is komoly növekedést produkáltak.

Többen is beléptek a piacra, hiszen az Apple TV+ már novemberben elstartolt, ám nagyon limitált tartalommal tette mindezt. A Disney már jóval komolyabb kínálattal érkezett, ám őket egyelőre csak az Egyedül Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új Zélandon és Hollandiában tették elérhetővé a szolgáltatásukat.

A Netflix-et egyelőre ez nem érintette negatívan, hiszen folyamatos növekedést tudtak produkálni. 2019 Q4-ben 8,76 millió új előfizetőt könyvelhettek el, 2020 Q1-ben pedig további 7 millióval növelték a felhasználói bázisukat, ezzel pedig már több, mint 167 millió előfizetővel büszkélkedhetnek.

Ezért persze tettek is, hiszen a decemberben kiadott Witcher sorozatra 76 millió néző volt kíváncsi az első 4 hétben, a Ryan Reynolds főszereplésével megjelent 6 Underground pedig még ezt is felülmúlta a maga 83 milliós eredményével.

A szolgáltató nagyon igyekszik, hiszen folyamatosan kapjuk a minőségi tartalmat, ráadásul kis hazánk előfizetői is örülhetnek. A legújabb filmek és sorozatok szinte minden esetben felirattal és magyar szinkronnal érkeznek már a megjelenés pillanatában, és nem volt ez másképpen a fent említett Witcher és a 6 Underground esetében sem.

Forrás: FlatPanelsHD

Szólj hozzá