A Vivo bemutatta új képfeldolgozó egységét, a V2-t

A Vivo a minap tartott egy konferenciát Kínában, amelyen számos egyéb mellett szó esett a kínai gyártó legújabb okostelefonos képfeldolgozó egységéről is, ami a Vivo V2 névre hallgat. Az új ISP már harmadik generációs és a V1, valamint a V1+ nyomdokaiba lép.

A Vivo V2 rendelkezik egy dedikált SRAM gyorsítótár egységgel, ami a DDR modulokhoz képest több, mint 99 százalékkal képesek csökkenteni a maximális energiafogyasztást, miközben a hatékonyságot 200 százalékra növelik. A FIT kétmagos összeköttetés és a memóriaközeli DLA dizájn teszi lehetővé a nagy teljesítményt és az energiahatékonyságot.

A Vivo képalkotó egysége mindig is a kedvezőtlen fényviszonyok közötti gyors fotózásra volt egyebek mellett kiélezve, és a rendkívül tiszta képpel kecsegtető új ISP egy Ultra Zoom EIS nevű algoritmussal rendelkezik, ami az optikai és az elektronikai képstabilizátor képességeinek egyesítésével tesz lehetővé jobb zoomolást a képminőség romlása nélkül.

A Vivo V2 ISP úgynevezett zeró késleltetésű fényképezésre is képes, amelynek alapját a mozgásérzékelés adja, ennek a segítségével az exponáló gomb megnyomásával azonos időben lehet képeket készíteni. A RawEnhance 2.0 egy képhalmozási funkció, amely gyenge fényviszonyok között is képes magas minőségű fényképek készítését biztosítani.

A Vivo V2 bemutatóján téma volt a kínai gyártó és a MediaTek partneri kapcsolata is, illetve, hogy mit hozhat még a nemrégiben leleplezett MediaTek Dimensity 9200 az iQOO és az X-széria zászlóshajóiba. Például minden jövőbeli telefonon gyorsabb lesz az alkalmazások közötti váltás és a háttérben történő letöltés az új CPU-UFS feldolgozási átvitelnek köszönhetően – derült ki a rendezvényen.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá