A Xiaomi a Samsung babérjaira tör?

Ha valaki, akkor a Samsung kiemelkedik a többi gyártó közül, és élvezi is ennek előnyeit. Most azonban az őrületes tempóban fejlődő Xiaomi érdekes bejelentést tett, ami jól jelzi, hogy egyre nagyobb névnek számítanak a mobilpiacon.

A Samsungnak tetemes előnye van a többi gyártóval szemben, és rendszerint ezt ki is használják. Gondoljunk csak a tavaly megjelent Snapdragon 835-ös chipsetre, amit gyakorlatilag kisajátítottak az elején. Konkrétan nem engedték, hogy más gyártó csúcstelefonját hamarabb kiadják a legújabb, és egyben leggyorsabb chippel, így esett meg, hogy az LG G6 és a HTC U Ultrába is a régebbi, Snapdragon 821 chip került.

Természetesen nem mostanában taszítják majd le a koreai vállalatot a trónról, de néhány kínai vállalat előbb-utóbb megszorongatja őket, és az egyik nagy esélyes erre a Xiaomi. A néhány éve megjelent gyártó iszonyatos tempóban hódítja meg a piacokat, és nem véletlenül, mivel szinte minden szegmensben hihetetlenül jó ár/érték arányú készülékkel vannak jelen.

Most hatalmas lépést tettek előre, hiszen a frissen bejelentett Snapdragon 845 chip bemutatóján felszólalt a Xiaomi elnöke is. Lei Jun elmondta, hogy a következő készülékük az elsők között lesz, ami a most bemutatott processzorra épül. Ez valószínűleg a Mi 7 lesz, és már több pletyka is világot látott, miszerint akár januárban megindulhat a sorozatgyártás, és már márciusban bemutathatják, így akár a Samsungot is megelőzhetik.

Forrás: Gsmarena

Szólj hozzá