A Xiaomi adta el a legtöbb mobilt júniusban

Ez elmúlt években szinte végig a Samsung és az Apple csatázott az első helyért a vásárlók kegyeiért zajló háborúban, és őket csak az azóta már földbeállt Huawei tudta megszorítani, ám nagyon úgy tűnik, hogy a Xiaomi-val komolyan számolni kell a két gigavállalatnak. 

Egy újabb mérföldkövet ünnepelhet a Xiaomi, hiszen a nagyjából 10 éve létrehozott brand most előszőr végzett az első helyen, és a Counterpoint Research adatai alapján ők adták el a legtöbb mobilt júniusban. A helyzet ráadásul ennél nem is lehetne kedvezőbb számukra, hiszen mindezt nem csak Kínában, hanem globálisan produkálták. Ez alapján tehát Európában is nagyon jól teljesít a cég, és a globális eladások 17,1 százaléka az ő nevükkel fémjelzett.

A Samsung végzett a második helyen, és a legfrissebb hírek szerint komoly fejtörést okoz nekik, miszerint a Galaxy S21 széria eredményei jócskán elmaradnak a várakozásoktól, és jóval gyengébben szerepelnek az elődöknél. Az Apple 14,3%-os szeletet birtokolt a képzeletbeli tortából, ám talán az ő eredményük könnyebben magyarázható. Közeledik ugyanis a legújabb iPhone széria bemutatója, ez pedig minden bizonnyal hatással van az eladásaikra, hiszen aki most vásárolna Apple készüléket, az bizonyára már megvárja az új széria bemutatását, ráadásul ekkor majd a jelenlegi mobilokhoz is olcsóbban lehet hozzájutni.

A Xiaomi tehát jött, és meghódította a világot a 10 éves pályafutása alatt. A kezdetek óta nagyjából 800 millió készülékük talált gazdára, és mostanra több fronton is támadnak, hiszen a Xiaomi, Redmi, Poco márkákkal gyakorlatilag a teljes szegmenst lefedik, és nem találunk olyan ársávot, ahol ne lenne néhány nagyon erős ajánlatuk. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit hoz a jövő, ám a grafikon alapján van miért izgulniuk a riválisoknak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá