A Xiaomi szemléltette a kijelző alá rejtett kamerát

A Xiaomi mostanra már annyira kinőtte magát, hogy rengeteg költhetnek fejlesztésekre, és emiatt olyan megoldásaik is vannak, amelyekre még a legnagyobb konkurenciáik is büszkék lennének, a kijelző alá rejtett kamera pedig mindenképpen ezek közé tartozik.

Néha már szinte olyan érzésünk van, hogy a gyártók összebeszélnek egymással, hiszen sokszor szinte egy időben prezentálják ugyanazokat a megoldásokat. A mai napon az Oppo mutatta be a kijelző alá épített kamerás megoldását, majd nem sokkal később a Xiaomi is így tett. Ez mindenképpen pozitív, hiszen így végre megszabadulhatnánk az annyira megosztó notch-tól, és a kijelzőbe sem kéne lyukat fúrni, mint ahogy azt sok gyártó teszi.

A Xiaomi a Twitteren tette közzé az alábbi videót, amelyen két mobilt láthatunk egymás mellett. Míg az egyiken egy csepp alakút notch rejti az előlapi kamerát, addig a másikon nem láthatunk ilyesmit, ám a készüléket tartó hölgy ettől függetlenül is lő egy szelfit, ezzel hangsúlyozva a forradalmi újítást.

Egyelőre még nem érdemes nagyon beleélni magunkat, hiszen előtte mindenképpen érdemes lenne közelről megvizsgálni a dolgot. Például hogy hétköznapi használat esetén látszik-e a kamera, illetve hogy a szelfik minőségét befolyásolja-e valamennyire a felette található kijelző.

A Xiaomi egyelőre nem árulta el, hogy mikor érkezhet az első mobil ezzel a megoldással felvértezve, ám nagy valószínűséggel a Mi Mix széria következő tagja lehet a befutó, hiszen ez az a típus, amely a minél nagyobb kijelzőről, és az új megoldások bemutatásáról szól.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá