A Xiaomit is áremelésre készteti a hatalmas chiphiány

Sajnos a jelenleg kialakult helyzet szinte mindenkit érint valamilyen szinten, a chiphiány pedig egyre nagyobb, és ennek sajnálatos következményeire most a Xiaomi elnöke is rámutatott.

Wang Xiang egy interjú keretein belül osztotta meg félelmeit, amelyek sajnos elég baljós képet festenek. Az Xiaomi elnöke arról beszélt, hogy egyre nagyobb problémát okoz a chiphiány, és ez bizony az ő költségeiket is jócskán megdobja. Elmondása szerint hatalmas a nyomás rajtuk, mivel az emelkedő költségeket nem képesek teljesen átvállalni, így azok egy részét muszáj lesz tovább terhelniük a vásárlók felé.

Továbbra is azon dolgoznak majd, hogy a legjobb árakon tudják piacra dobni a mobiltelefonjaikat, hiszen a minőség mellett a riválisokénál kedvezőbb árcédula volt a fő szempont, ami miatt az elmúlt években látható hatalmas növekedés tudták produkálni. Ennek köszönhetően mostanra a világ harmadik legnagyobb mobilgyártójának tudhatják magukat, és ezt nem is szeretnék alább adni. Elvileg dolgoznak egy saját chipen is, amely a Surge kódnéven fut, és talán ez lehet majd a hosszú megoldás, hogy ne legyenek annyira kiszolgáltatva a Qualcomm-nak.

A Qualcomm jelenleg is küzd a vevői igények kielégítésével, és a hírek szerint már a Samsung által megrendelt olcsóbb chipek előállításával is gondban vannak. A TMSC háza tájáról is rossz hírek érkeztek, hiszen ők sem képesek kielégíteni minden megrendelést. Érdekesség viszont, hogy az Apple-nek bombabiztos szerződése lehet a tajvani céggel, hiszen ők állítólag nem érintettek a dologban, és nekik továbbra is zavartalanul szállít a gyártó.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá