A Xor személyében egy új gyártó lép be a mobilpiacra

Az új brand azonban nem igazán a tömegtermékekre megy majd rá, hanem inkább csak a tehetősek hóbortjait igyekszik kiszolgálni a nemkicsit túlárazott készülékeivel.

Bizonyára sokan emlékeznek még a Vertu nevű márkára, amely horror áron kínált luxuskészülékeket, amelyek attól voltak egyediek, hogy különböző nemesfémeket és bőrt használtak a készülékek borításához. A gyártóról az utóbbi időben nem igazán lehetett hallani, ám máris itt egy másik cég, aki ezt a piacot célozza meg.

A Xor (ejtsd: Eggsor) egyik alapítója pont a fent említett Vertu egyik volt főnöke, aki nem mellesleg a dizájnért volt felelős, és néhány kollégáját is magával hozta az új céghez. Az igény egyébként megkérdőjelezhetetlen az ilyen mobilokra, hiszen a hírek szerint a cég létrejöttét részben a Vertu volt ügyfelei finanszírozták, hogy a jövőben is legyen honnan beszerezniük a luxuskészülékeket.

Az első készülékük a Xor Titanium lesz, amelyet Angliában gyártanak majd, és 3.000 fontért, azaz 1,2 millió forintért lehet majd megvásárolni a jövő év elejétől. A titánból készült ház hátulját bőr takarja, és a letisztult külső egy hagyományos, fizikai billentyűzettel ellátott készüléket rejt majd.

Androidról ne is álmodjuk, hiszen a mobilon egy egyedi Linux változat fut majd, és minden okosfunkciótól mentes lesz majd a készülék. Gyakorlatilag csak telefonálni és SMS-ezni lehet majd vele, ám ha mindkét fél ilyen telefont használ, akkor end-to-end AES256 kódolást kapunk. Emellett egy olyan funkciót is beépítenek, melynek aktiválásával távolról is törölhetünk minden adatot a mobilról.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá