A ZTE is hajlítható mobilon dolgozik

Az elmúlt hetekben végre bemutattak néhány hajlítható készüléket, és bár nagyon látványosak lettek, ám az áruk és a hétköznapi használhatóságuk erősen megkérdőjelezhető. Szerencsére azonban akad olyan gyártó is, aki jóval hétköznapibb konstrukciót próbál megvalósítani.

Egyelőre csak a tervrajzok szivárogtak ki, ennek ellenére elképzelhető, hogy már egy jó ideje dolgozik a ZTE a mobilon, amely egyébként a Motorola RAZR készülékéhez hasonlít leginkább, azaz vertikálisan hajtható ketté. Szerintünk messze ez a legjobb megoldás, hiszen egyrészt a mobil mérete is kompakt maradhat, ráadásul a kijelző is védve van, hiszen ne felejtsük el, hogy a hajlítható panelek védelme még gyerekcipőben jár.

A ZTE verziója enyhén asszimetrikus, hiszen nem pont középen hajtható ketté, így a kijelző egy része alul ki kilógna. Ez tökéletes lehetőséget adna a másodlagos kijelző elhagyására, hiszen ezen láthatnánk a fontosabb adatokat, mint pl. az üzenetek.

A tervek egyébként elég pontosak, hiszen kivehető az USB-C aljzat, és a gombok elhelyezkedése, valamint a hátul található duál kamera is. Egyetlen furcsaság tűnhet fel csak, miszerint nem látunk szelfikamerát, amely nélkül manapság már elég nehéz elképzelni egy mobilt.

A LetsGoDigital koncepciója, amely a kiszivárgott tervek alapján készült

Mindenesetre ez a konstrukció rejti magában a legnagyobb potenciált, hiszen kinyitva sem tablet méretű telefont kapnánk, ráadásul még összehajtva sem válna használhatatlanná a készülék, hála az asszimetrikus kialakításnak.

Forrás: GSMArena 

Szólj hozzá