Acute Angle AA – B4 Mini PC – digitális szentháromság

Az Acute Angle AA – B4 Mini PC nem csupán egy számítógép, hanem szinte egy műalkotás. Meg vagyunk róla győződve, hogy kevés hasonló külalakkal rendelkező masina van piacon, így az eszköz nem csupán az informatikai igényeinket, de a szépérzékünket is kielégíti. Te sem láttál még háromszög alakú Mini PC-t? Nos, akkor épp itt a legfőbb ideje megismerkedni eggyel, ami ráadásul az extravagáns külső és a nagyon korrekt teljesítmény ellenére egyáltalán nem mondható drágának.

Az Acute Angle AA – B4 Mini PC az alábbi linken vásárolható meg:

Először is érdemes tisztázni: ez nem egy gamer eszköz, nem arra készült, hogy AAA-s címeket futtasson 4K felbontásban, ha így lenne, valószínűleg jóval többe kerülne. A gépet arra tervezték, hogy a hétköznapi feladatokat akadások, röccenések nélkül tudjuk intézni, szóval ezzel a számítógéppel elsősorban dolgozni, böngészni tudunk, illetve multimédiás tartalmakat megtekinteni.

A külsőt felesleges méltatni, ilyen egyedi formatervvel rendelkező számítógép nagyon kevés létezik ebben a termékkategóriában (Mini PC), ennyi pénzért pedig szinte kizárt hozzájutni hasonló megoldáshoz. A lakás, a nappali dísze lehet ez a masina, de persze sokan inkább a belbecs iránt érdeklődnek, így beszéljünk arról.

A készülék belsejében Intel Apollo Lake N3450 chipset végzi a számításokat, ami egy négymagos processzort jelent a gyakorlatban, mellette 8 GB RAM, valamint 64 GB eMMC tárhely, plusz egy 128 GB-os SSD háttértár húzza az igát.

A grafikus számításokat Intel HD Graphics 500 modul végzi, nyilván nem egy gamer megoldás, ahogyan a bevezetőben is említettük, de arra kiváló, hogy nagy felbontású videókat és fotókat nyissunk meg problémáktól mentesen. Nyilván a retró, illetve más egyszerűbb játékok szerelmesei ezzel a hardverrel is boldogulni fognak.

A mini PC-n számos csatlakozó található, amelyeknek köszönhetően szinte bármilyen periféria használhatóvá válik, illetve akármilyen monitorral, televízióval össze lehet kötni az eszközt. Csak hogy néhányat soroljunk a fontosabbakból: Ethernet interfész, HDMI, USB 3.0, 3,5 mm-es jack stb. Ami a vezeték nélküli opciókat illeti, kétcsatornás WiFi modult és negyedik generációs Bluetooth modemet is kapunk.

A készüléken már előre telepítve vár bennünket a Windows 10 operációs rendszer, így annak beszerzésével és installálával sem nekünk kell bajlódni.

Irodai munkákra, általános felhasználásra, illetve médialejátszónak ideális ez a gépezet, és még a szemnek is tetszetős az egyedi formaterv, szóval szinte bárkinek ajánlható, amennyiben nincsenek egyedi, az átlagostól eltérő igényei egy számítógéppel kapcsolatban.

Az Acute Angle AA – B4 Mini PC a GearBest oldalán jelenleg magyar valutára átszámítva körülbelül 58 000 forintos áron kapható:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá