Akciós tablet válogatás a GearBest kínálatából

Lassan becsengetnek a suliban, elkezdődik az új tanév, de talán nem csak a padot koptató diáknak jöhet jól az alábbiakban bemutatásra kerülő néhány tablet. A táblagépek kiválóak tartalomfogyasztásra, filmnézésre, internetböngészésre, e-book olvasásra, de persze bizonyos perifériák csatlakoztatása után akár produktív feladatok végrehajtására is alkalmasak lehetnek. Gondolom szeretnétek ha a táblagépeteknek tisztességes felbontású kijelzője lenne, meg nem valami ezeréves processzora, és azért sem haragudnátok, ha az akkumulátor is bírná valamennyire. A jó hírünk az, hogy nem feltétlenül kell méregdrága gépeket vásárolni ahhoz, hogy ez elérhető legyen.

Kezdjük a készülékek ismertetését az Alldocube iPlay 10 Pro-val,ami egy nagy méretű, kifejezetten tartalomfogyasztásra készített eszköz. A táblagép kijelzője 10,1 hüvelykes, miközben a felbontás 1920×1200, úgy gondoljuk manapság már ennél alább nem illene adni semmilyen árszegmensben. A tablet lelke egy négymagos MediaTek processzor, ami bőven elég nyers erőt szolgáltat ahhoz hogy a mindennapi multimédiás feladatokat képes legyen gond nélkül megoldani. Sajnos a legújabb játékok futtatása némi kompromisszummal fog járni, ez inkább amolyan képregényolvasó, filmnéző készülék. Az viszont biztos, hogy szoftveres téren nem lesz ok a panaszra, hiszen Android 9.0 Pie operációs rendszer fut az eszközön, ami rengeteg aktuális applikációhoz jelent hozzáférést. A készülék belsejében negyedik generációs Bluetooth modem, valamint egy szabványos WiFi modul található. Az Alldocube iPlay 10 Pro belsejében lévő 6600 mAh kapacitású akkumulátor 6 órányi videónézést képes egyetlen feltöltéssel szavatolni,szóval a Gyűrűk Ura első két része esélyesen lemegy, míg konnektorhoz kell nyúlni. Mondjuk rendezői változatban necces… Mindent összevetve ez egy kiváló és ráadásul kedvező árú készülék, 32 558 Ft-os áron nem sűrűn kapni itthon hasonlóan jól felszerelt táblagépet. Valószínűleg felejtős lenne a Full HD felbontású kijelző, és az aktuális Android is. Ha használjátok a GBLYCB10 kupont, az említett vételár tovább csökkenthető.

A Teclast M30 egy komolyabb készülék, viszont az ára nem sokkal több. A képernyő szinte teljesen ugyanolyan, mint az előbbi tablet esetében, ami 10,1 hüvelykes képátlót, valamint 1920×1200 képpontos felbontást jelent. Egy ilyen megjelenítő mellett már valóban élmény lehet a tartalomfogyasztás, és hogy ez ne csak üres beszéd legyen, a gyártó 10 maggal dolgozó MediaTek processzort szerelt a táblagép belsejébe, 3 GB RAM, valamint 64 GB háttértár mellé. A tablet fém testében ráadásul egy LTE modem is helyet kapott, melynek segítségével akkor és ott tudunk csatlakozni a mobilinternet hálózatokra, ahol és amikor csak akarunk, plusz a masina ismeri a 800 MHz-es frekvenciát is. A táblagép nem csupán internetezni, de bizony telefonhívásokra is alkalmas, mondjuk elég hülyén fogsz vele kinézni, szóval használj valamilyen headsetet! Tablettel nem éppen élmény fotózni, de a gyártó úgy döntött szerel a tabletre egy 5 megapixeles elsődleges, valamint egy 2 megapixeles előlapi kamerát. Ezektől sokat nem érdemes remélni, de ki tudja talán lesz olyan helyzet, amikor jól jönnek. Az energiatakarékos MediaTek processzornak, illetve a 7500 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően korrekt üzemidőre lehet számítani. A némileg erősebb hardver nem jelent sokkal komolyabb vételárat, a Teclast M30 most csupán 44 831 forintos áron rendelhető a GearBest webáruházából.

Az utolsó ismertetésre kerülő szerkezet a Jumper EZPad Mini 5, ami a kisebb eszközökre vágyó felhasználók számára lehet kiváló ajánlat, mivel ez csak egy 8 colos eszköz. Mondjuk sokak szerint a hatalmas méretű telefonok mellett ennek a méretkategóriának már nincs túl sok értelme, azért jó tudni, hogy a választható opciók között ez  a kialakítás még mindig szerepel. A készülék megjelenítője 1920 x 1200 pixeles felbontással rendelkezik, ami 8 hüvelyken nagyon korrekt, az eddig bemutatott tabletekhez képest valamivel nagyobb képpontsűrűséget jelent. Ez a termék nem egy Android operációs rendszerű eszköz, ezúttal egy Windows 10-et futtató táblagéppel van dolgunk, éppen ezért a szerkezet burkolata alatt is egy x86 architektúrájú processzor dolgozik, mégpedig az Intel Atom Cherry-Trail szériából. Ezek a lapkák nem éppen erőbenők, viszont nagyon jó a fogyasztásuk, és igazából arra az irodai, illetve multimédiás felhasználásra, amire sejtésünk szerint egy 8 colos Windows táblagépet használni lehet, pont jó lesz. A készülék belsejében egy 32 GB eMMC háttértár található, ennek sajnálatosan a nagy részét a rendszer el is veszi, érdemes tehát élni a micro SD kártyás bővítés lehetőségével, ami egyébként adott. A töltésért is felelős micro USB csatlakozón kívül még a negyedik generációs Bluetooth modem, valamint a WiFi modul áll rendelkezésre adatátvitelre, illetve ezeken keresztül lehet kapcsolódni a világhálóra. A Jumper EZPad Mini 5 házában egy 4500 mAh kapacitású akkumulátor található, a várható üzemidő 4-5 óra. Nem ezen fogod végigjátszani a legújabb játékokat viszont az alapvető igényeket talán még jobban is képes kielégíteni, mint egy Android tablet, és a 44 831 forintos vételár sem olyan félelmetes, ha belegondolunk abba, hogy mégiscsak egy teljes értékű asztali operációs rendszert futtató, ám hordozható eszközt kapunk cserébe.

Forrás: GearBest

Szólj hozzá