Üzemidőben verhetetlen a Microsoft böngészője

Kijelenthetjük, hogy jelenleg messze a Google Chrome a világ legnépszerűbb böngészője, ám azért azzal a felhasználók nagy része is valószínűleg tisztában van, hogy nem igazán kíméli az erőforrásokat. Ez természetesen az üzemidőre is kihat, így ezen a téren az Edge könnyedén győzi le riválisát.

A Microsoft Edge messze nem tökéletes, és mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy még a Microsoft is elfordult tőle. A nemrég kiszivárgott hírek szerint az Edge HTML-t dobja a vállalat, és a Google Chrome alapját is képező Chromiumra váltanak. Azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor érkezik a megújult Edge, ám addig is próbálják népszerűsíteni a jelenlegi verziót.

A redmondi cég felhívja a figyelmet az Edge legnagyobb pozitívumára, miszerint kifejezetten jól osztja be az erőforrásokat. Ezt bizonyítja a GitHubra kikerült teszt is, ahol az általuk gyártott Surface Book segítségével hasonlították össze a riválisokkal. Három ilyen laptopot állítottak csatasorba, és természetesen minden paraméter és beállítás pontosan megegyezett a gépeken.

A Firefox 63-as verzióját futtató gép elég csúnyán leszerepelt, hiszen mindössze 8 óra 16 percig bírta. A Chrome 69-et futtató masina már 12 óra 53 percig ment, ami lássuk be, hatalmas különbség. Az Edge 18. verziója azonban még ennél is jobban szerepelt, és 16 óra 2 percen keresztül bírta. Ez 24%-kal jobb eredmény, mint amit a Google böngészőjével lehet elérni, és Firefoxra 94%-ot ver rá.

Innen nézve tehát nem is tűnik olyan rossznak az Edge, bár ez az előny valószínűleg eltűnik majd, amint a Microsoft kiadja a Chromiumra épülő változatot. Persze ki tudja, még az is elképzelhető, hogy valami olyat alkotnak, ami még a kételkedőket is ráveszi majd a jövőben megújuló böngésző kipróbálására.

Forrás: HVG

Szólj hozzá