Aktív zajszűréssel debütált a Xiaomi FlipBuds Pro

A Xiaomi bejelentette legújabb TWS fülhallgatóját, ami a FlipBuds Pro nevet viseli. Ez a gyártó legelső olyan hangfókuszú kiegészítője, amely tényleges és aktív zajszűrést biztosít a felhasználók számára. Emellett pedig magukban foglalja a Qualcomm csúcskategóriás audiochipjét, illetve 11 mm-es driverekkel igyekszik biztosítani a mérethez képest telt hangzást.

A Xiaomi FlipBuds Pro által felkínált aktív zajszűrés képes lehalkítani a környezeti zajt 40 decibelre, amit a kínai gyártó egy könyvtárban hallható zaj mértékéhez hasonlít. A vezeték nélküli fülhallgató három pár mikrofonnal bír, az egyik rögzíti a felhasználó hangját hívások közben, a másik a külső zajokat figyeli és igyekszik azokat elszigetelni, a harmadik pedig azért felel, hogy a felhasználó hangja ne némuljon el véletlenül. Ezeket a lehetőségeket a QCC5151 Bluetooth chip biztosítja, amely monitorozza és szűri a környezeti hangokat, így például kizárja a szél hangját, amely máskülönben tönkretenné a hangélményt.

A Xiaomi FlipBuds Pro Bluetooth 5.2 szabálynak megfelelően kommunikál, és a belsejében található vezérlőnek köszönhetően támogatja az aptX Adaptive Dynamic Codec protokollt is. A készülék rendelkezik alacsony késleltetésű móddal is, amelyet bizonyos Xiaomi márkájú telefonokkal tudunk aktiválni. A támogatott mobilok a következők: Mi Mix Fold, Mi 11 széria tagjai, Mi 10 készülékek, Redmi K40 sorozat, Redmi K30 telefonok és Redmi Note 9 Pro.

A Xiaomi FlipBuds Pro hivatalos adatlapján még nem tették közzé az akkumulátor pontos kapacitását, de a gyártó állítása szerint a készülék képes egyetlen feltöltéssel 7 órán át is üzemelni, ha pedig bekapcsoljuk az aktív zajszűrést, a működési idő 5 óra lesz. A fülhallgató mellé ezúttal is jár egy tárolásra és töltésre egyaránt használható tok, amellyel elérhető a 28 órás üzemidő is.

A tokot USB-C csatlakozóval látták el, de támogatott a vezeték nélküli töltés is. A rendkívül csinos és prémium fülhallgató már rendelhető a gyártó kínai weboldalán. A Xiaomi FlipBuds Pro helyi pénzből átszámítva nagyjából 125 dollárba, vagyis cirka 37 ezer forintba kerül. A globális forgalmazás részleteit – amennyiben lesz – még nem fedték fel.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá