Aktív zajszűréssel és 200 dolláros árcédulával debütált a Sony LinkBuds S vezeték nélküli fülhallgató

A nemrégiben leleplezett Sony WH-1000XM5 vezeték nélküli fejhallgató után most egy hallójáratba illeszkedő füles követi, ami már előrendelhető 200 dolláros áron. A Sony LinkBuds S LDAC kodeket és szintén aktív zajszűrést kínál, akárcsak nagyobb testvére. 

Pehelykönnyű a Sony új vezeték nélküli fülhallgatója, az egyes fülesek mindössze 4,8 grammot nyomnak. A készülék fekete és fehér színekben lesz elérhető, azok, akik a BestBuy ügyfelei bézs árnyalatban is megvehetik majd a fülhallgatót, de ez bennünket nem igazán fog érinteni. A fülhallgató felkínálja az aktív zajszűrés mellett az ambient üzemmódot, amivel a felhasználó beengedheti a környezeti hangokat, ha éppen erre van az adott helyzetben szüksége.

A Sony LinkBuds S támogatja a Sony magas minőséget produkáló LDAC kodekjét, amit a legnagyobb sávszélességgel kizárólag egy Sony márkájú eszközön lehet igénybe venni, hiába képezi az részét magának az Android ökoszisztémának. Ha 990 Kbps-t szeretnél, akkor Sony eszközt érdemes használnod.

Ha szeretsz mozogni, akkor jó hír, hogy nem kell közben sem lemondani a jó muzsikáról, mert a Sony fülhallgatója IPX4 minősítésnek megfelelően áll ellen a víznek és a pornak, ez nem elegendő fürdéshez vagy úszáshoz, de az izzadtság és pár csepp eső ellen kiváló oltalmat jelent a fülesek finom elektronikája számára. A készülék egészen korrekt üzemidőt képes biztosítani, ami bekapcsolt aktív zajszűrés mellett nagyjából 20 órát jelent, igaz ennek eléréséhez be kell vonni a folyamatba a tárolásra és egyben töltésre is használható akkumulátoros tokot. Önmagukban a fülesek nagyjából 6 órán át húzzák a bekapcsolt ANC funkció mellett.

A készülék tehát 200 dollárért  (~73 ezer Ft) kerül forgalomba, a magyar árakat egyelőre nem ismerjük, de minden bizonnyal nálunk is kapható lesz a LinkBuds S. A hírek szerint még egy másik LinkBuds fülhallgató is leleplezésre kerül a közeljövőben, de az egy teljesen más kialakítású, nyitott gyűrűs megoldás lesz. Ennek a fülesnek az az előnye, hogy cseppet sem zárja el a felhasználót a környezeti hangoktól, miközben ugyanúgy képes biztosítani az igényes zenehallgatás élményét.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá