Alfawise U30 Pro 3D nyomtató – Életre hívja a képzeletet

Az Alfawise U30 Pro 3D nyomtató egy már egészen komoly felszereltséggel és funkcionalitással rendelkező eszköz azoknak, akik a “Do It Yourself” , azaz a “Csináld Magad” szellemiségben szeretnének alkotni, esetleg újraalkotni. A szerkezettel létrehozható holmik számának és fajtájának csupán a képzelet szabhat határt, bár azért akad néhány hasznos tudnivaló, amit nem hátrányos a jövendőbeli tulajdonosnak ismernie. Valamit azonban már az elején érdemes leszögezni: a nyomtató nagyon kedvező áron kapható, szóval ha egy ilyen masina volt szíved vágya, akkor nem érdemes sokat töprengeni a megvásárlásán.

Az Alfawise U30 Pro 3D nyomtató az alábbi linkeken rendelhető meg:

A készülék a megfizethető ár dacára egészen profi dolgokat tud, vezérlése egy 4,3 hüvelykes érintőképernyőn keresztül lehetséges, amin minden fontos nyomtatással kapcsolatos adat jól kivehető. Ez a megjelenítő egyébként több, mint ötven százalékkal nagyobb mint az előző U30 modell képernyője, szóval ezen már jobban át lehet látni a beállításokat, és a fontosabb információkat.

A szoftveres oldalon egy nagyon modern és teljesen nyitott forráskódú rendszer a Marlin felel a munkálatok gördülékeny lezajlásáért, így semmilyen korlátozás nem áll a felhasználók útjába ezen a fronton sem. A készülék nagyon okos, többek között ügyel arra, hogy ne folytatódjon a nyomtatás ha kifogyott a töltőanyag, és arra is van benne védelmi mechanizmus, ha netán áramkimaradás történne. A készüléket elég masszív alumínium ötvözetből készítették, szóval az U30 Pro egy hosszútávú befektetés, viszont a kialakítása egyáltalán nem idomtalan, a súlya nem veszélyes, könnyedén áthelyezhető. Az egész konstrukció nincs nyolc kilogramm.

A gépet szinte bármilyen számítógéppel irányítani lehet, futtasson az akár Windows, Linux, vagy éppen Mac operációs rendszert, nem számít. Sőt igazából lehet külső eszköz nélkül is nyomtatni, a készüléken van memóriakártya olvasó, szóval egy TF kártyáról is elindítható a folyamat. A végtermék 220x220x250 mm-es lesz, ráadásul a masina gyorsan teszi a dolgát, mivel a maximális sebessége 120 mm/s, bár a gyártó szerint az ideális sebesség 30-70 mm/s, mivel így lesznek a legjobbak a nyomtatott idomok. Ez a szerkezet már némileg komolyabb, nem gyereknek való oktatóeszköz, időtálló anyagokból, széleskörű funkcionalitással. Kiváló belépő azoknak, akik szeretnének kicsit jobban elmélyedni a 3D nyomtatás tudományában.

Az Alfawise U30 Pro 3D nyomtató most a GeaBest oldalán magyar valutára átszámítva kb. 63 443 forintos áron kapható:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá