Alkalmazás készült a Windows 95-ből

Több mint 20 éve jelent meg a Windows 95, és aki lemaradt volna róla, az most applikációként próbálhatja ki az egykoron népszerű operációs rendszert.

A Windows 95 mára már csak történelem, ám kifejezetten fontos fejezetet foglal el a tankönyvekben, és talán pont emiatt nem hagyják veszni az emlékeit. Láthattuk már futni Apple Watch-on, Wear OS okosórán és Xbox One-on is, ám most szélesebb réteg is kipróbálhatja az OS-t.

Mostanra már applikáció formájában is elérhető, és letölthető Windowsra, MacOs-re és Linuxra is. A program megvalósítását egy bizonyos Felix Riesebergnek köszönhetjük, aki egy webes projekt részeként portolta át a Windows 95-ös verzióját. Ezután a forráskódot és az alkalmazást is megosztotta a Githubon, így bárki számára elérhető.

Szinte minden program hibátlanul fut, így kipróbálhatjuk a Paint, Wordpad és az aknakereső programokat is, ám sajnos az Internet Explorer valamiért nem képes betölteni a weboldalakat.

A program használata a régebbi gépeknek sem okoz problémát, mivel mindössze 129MB a telepítő mérete, futtatás közben pedig mindössze 200 MB memóriát fogyaszt. Ha szeretnétek kipróbálni, ezen a linken tölthetitek le. Amennyiben bármi problémátok lenne vele, csak reseteljétek az applikáción belül.

Forrás: PCWorld

 

Szólj hozzá