Állítólag időre meg fog érkezni az Apple kevert valóság headsete

Egymásnak ellentmondó értesülések érkeztek elmúlt egy év során az Apple kevert valóság headsetével kapcsolatban, de most a legfrissebb információk szerint a készülék mégiscsak megérkezik a nyáron, sőt, a vállalat fejesei már kaptak egy működőképes példányt is az eszközből. Az értesülések a Bloomberg munkatársától, Mark Gurmantól származnak, aki úgy tudja, a headset Apple Reality Pro vagy Apple Reality One néven debütál majd és hosszú idő után a cég egyik legfontosabb bejelentése lesz.

Az újságíró szerint az elmúlt években többször is bemutatták az eszközt az Apple vezetőinek, de a legutóbbi előzetes változat már nagyjából azonos azzal, amit majd mi, fogyasztók is megvásárolhatunk egy júniusi leleplezést követően. A készülék nagyon durva árat kap, állítólag 3000 dollárt is elkérhetnek érte.

Mark Gurman mellett a The New York Times is megosztott néhány részletet a headsettel kapcsolatban. A készülék állítólag olyan kialakítást kap, mint egy síszemüveg, szénszálas kerettel és egy csípőre illeszthető plusz pakkal, ide kerül majd a headsetet működtető külső akkumulátor.

A telep állítólag csupán néhány órán át lesz képes energiával ellátni az eszközt. A szemüvegesek jól meg fogják szívni, a headset kialakítása ugyanis nem illeszkedik a pápaszemhez, de a jó hír az, hogy az Apple állítólag azt tervezi, hogy egyedi szemüveglencséket kínál majd a kijelzőkhöz.

Valószínűleg jó pénzért bármit alapon. Ezek a bizonyos kijelzők 4K felbontásúak lesznek, fel felvértezik őket egy úgynevezett “Reality Dial” funkcióval, amely lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy valósidőben növeljék, vagy csökkentsék a környezetről készített videó méretét.

A headsetet többféle felhasználói bázisnak szeretnék eladni, állítólag fókuszban vannak a művészek is, akiknek az eszköz képes lesz követni a fej- és kézmozgását, ami a különböző rajzoló- és tervező applikációk használata során fog csak igazán jól jönni.

A másik kulcsfontosságú aspektus a videokonferencia, a “Copresence” alkalmazás biztosítja azt a lehetőséget, hogy a felhasználók egy virtuális valóság környezetben tölthessék együtt az idejüket. Mindezeken kívül az Apple egyedi hollywoodi tartalmakat is kínál majd az álomgyár filmkészítőinek jóvoltából.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá