Álomállást kínál a NASA

Bizonyára sok fiatal olvasónk nem tudja még, hogy mit szeretne majd dolgozni a későbbiek folyamán, és sok esetben az idősebbek is keresik még a tökéletes munkahelyet. A NASA által kínált lehetőség bizonyára mindenkinek felkelti majd az érdeklődését, hiszen gyakorlatilag a semmiért fizetnek egy vagyont.

Képzeljük csak el, hogy egész nap az ágyunkban pihenünk, és még az étkezéseket is ott ejtjük meg, ráadásul mindezért még komoly fizetséget is kapunk. Jól hangzik nemde? Pont erre keres embereket a NASA és az Európai Hírügynökség, és a kiválasztás után 24 szerencsés ember kezdheti majd meg náluk a “munkát”.

A 12 nőnek és 12 férfinak egy speciális ágyban kell majd feküdniük 60 napon keresztül, melyet kifejezetten az asztronautáknak fejlesztettek ki. Eközben egy csapat tanulmányozza majd a mindennapok során, hogy milyen hatással van az ágy a bennük fekvő emberekre, hiszen az űrhajósok is itt töltik majd el a legtöbb időt a hosszú utazások alkalmával.

A felvételt nyert egyéneknek összesen 89 napon át kell majd rendelkezésre állniuk a tanulmányhoz, melyből 60 napot töltenek az ágyban. A maradék idő a felkészülésre és kísérlet utáni “lábadozásra” kell majd. És hogy mennyit fizetnek mindezért? A résztvevők 19.000 dollárral lesznek gazdagabbak, amely kb. 5.4 millió forintnak felel meg.

Forrás: NBCNews

Szólj hozzá